Balon baterija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Balon baterija

15.11.2012 | 12:50
Izvučem ja jučer svoj MBP iz 2008 koji je dva tjedna stajao u torbi, nekako je teško izašao, kad ono:

Photo0068.jpg
Tema zaključana.
15.11.2012 | 12:52
Evo još jedna. Doduše baterija je bila neupotebljiva već neko vrijeme. Bojim se pomisliti kako bi se oni novi Unibodyiji rascvjetali da se ovo dogodi. Vjerojatno je pametno ozbiljno shvatiti onu poruku iz menu bara gdje se pojavi warning da bateriju treba mijenjati.

Photo0072.jpg
Tema zaključana.
15.11.2012 | 13:44
Strašno!
Da nema slike ne bi vjerovao!
Tema zaključana.
15.11.2012 | 14:39
A da si vidio kako je izletila kada sam povukao one dvije kopče, čudo da nije razvalila laptop jer je i s unutarnje strane bila napuhana što se i vidi na drugoj slici...izbila je van metalni poklopac..
Tema zaključana.
15.11.2012 | 16:41
Lako za to. Da je prsnula, onda bi i planula. A ugasiti se ne da...
Tema zaključana.
15.11.2012 | 16:44
Čemu služi ona rajngla ispod kompa! Da li si se bojao da ne "iscuri"? LOL
Tema zaključana.
15.11.2012 | 20:15
To ja tamo jer sam muškarac pa sam neuredan. Tinkerer u meni je želio probušiti bateriju da vidim što će se dogoditi ali sam se obuzdao jer sam slutio da taj sadržaj nije nešto što bi bilo dobro pustiti vani.
Tema zaključana.
15.11.2012 | 20:49
www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=l...mDoOWbap4d-gSoPNSsjA

leakage or venting of lithium-ion cells will release flammable vapors

In comparison, fire impingement on lithium-ion cells will cause release of flammable electrolyte, increasing the total heat release of the fire (assuming well-ventilated conditions), and possibly increase the total heat release rate of the fire.

Dakle, ne bi nužno planula, ali lako moguće da bi, ako bi išta zaiskrilo.
Tema zaključana.
15.11.2012 | 23:57
@Riba Nije pametno kao niti ciscenje filtera depuratora zraka benzinom u zatvorenom prostoru!
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
16.11.2012 | 00:53
I Ventinu se tako napuhala nakon 4 godine na 17" modelu, bio ga je ostavio u toplom autu preko ljeta. Srećom, bez ošetećenja za Mac, ali nije baš lako izašla van.
Tema zaključana.
  • User
  • Posjetitelj
16.11.2012 | 11:41
Desilo mi se na starom MB White jos prije. Zanima me samo kolika je učestalost ove pojave kod ostalih brandova laptopa, s obzirom da sam "žrtva" ove pojave, ali često vidim i da drugi imaju problema.
Tema zaključana.
16.11.2012 | 12:36
Mislim da ću ja poslušati savjet mog MacBook Pro 13" Early 2011 kad javi da je baterija za zamjeniti. Mislim da napuhavanje ne bi prošlo bez oštećenja samog MacBooka s obzirom na konstrukciju.
Tema zaključana.
  • mileni
  • Posjetitelj
16.11.2012 | 13:16
Mene zanima sta napraviti ako mi se ovo dogodi na rMBP
Tema zaključana.
16.11.2012 | 13:32
Pa mislim da je bolje da se uopće ne dogodi, što znači da treba na vrijeme reagirati, a ja se nadam da postoji kakvo upozorenje kad elektronika zaključi da je baterija na putu u vječna lovišta.
Tema zaključana.
  • forthdancer
  • Posjetitelj
16.11.2012 | 19:07
Da ne otvaram novu temu,

pocelo mi je prije dva mjeseca davati upozorenje service battery, malo dodje malo prodje odnosno

battery health varira 75-82%. E sad me malo frka da mi se ne bi desila stvar ko kolegi odlucih da cu kupit novu,

naso sam jedan oglas na njuskalu tip prodaje nove zapakirane baterije za unibody model kojem se moze user change baterija,

cijena je 600kn ali nema garancije niti nista, zanimam me vase misljenje da li da copim to mozda je netko isto kupio ili da odem u neki od nasih

ducana i kupim cijena je nove 980kn na cash ili neka druga varijanta.
Tema zaključana.
16.11.2012 | 22:30
Original ili zamjenska? (oni pametni neka ne lamentiraju kako je sve jedno i kako kinez radi obje). Originalna ima ujednačenu kvalitetu, a zamjenska može biti mačak u vreći, može eksplotirati, zapaliti i što-ja-znam-što.
Tema zaključana.
  • User
  • Posjetitelj
17.11.2012 | 00:24
Sank kaže:
Pa mislim da je bolje da se uopće ne dogodi, što znači da treba na vrijeme reagirati, a ja se nadam da postoji kakvo upozorenje kad elektronika zaključi da je baterija na putu u vječna lovišta.

U mom slučaju nije bilo upozorenja.
Tema zaključana.
17.11.2012 | 01:01
forthdancer kaže:
Da ne otvaram novu temu,

pocelo mi je prije dva mjeseca davati upozorenje service battery, malo dodje malo prodje odnosno

battery health varira 75-82%. E sad me malo frka da mi se ne bi desila stvar ko kolegi odlucih da cu kupit novu,

naso sam jedan oglas na njuskalu tip prodaje nove zapakirane baterije za unibody model kojem se moze user change baterija,

cijena je 600kn ali nema garancije niti nista, zanimam me vase misljenje da li da copim to mozda je netko isto kupio ili da odem u neki od nasih

ducana i kupim cijena je nove 980kn na cash ili neka druga varijanta.

Ili kupi novu originalnu, za 980, ili tu zamjensku (koju prodaje muljator s Njuškala), ali ne s Njuškala, nego s E-baya, za 2-3 x manje novca. I još imaš i garanciju.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava