DVD neće u MAC-Mini
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

DVD neće u MAC-Mini

22.11.2013 | 10:20
Molim za pomoć.

Ne mogu staviti DVD u MAC minija.
Kao da zapinje za nešto unutra.
DVD uđe točno do pola i zapne, dalje neće.
Obično ga proguta čim ga stavim...

Postoji li kakav trik?

Svako-toliko otkrijem nešto novo, tako da me ne bi iznenadilo da je posrijedi nekakav trik.

Pozdrav svima,
Siniša
Tema zaključana.
22.11.2013 | 10:40
Trik je da te ugradjene optike crkavaju kao lude. Divno je cudo naci neku da dugo i pouzdano radi.

Postoji mogucnost da je nesto upalo unutra (recimo dijete nest gurnulo u otvor) ali prije ce biti da se mehanizam pokvario.

Ako ti bas treba DVD, kupi neku eksternu za 20-30 dolara i uzivaj.
Tema zaključana.
22.11.2013 | 11:16
Slažem se da optike u Macovima nisu baš vrh pouzdanosti, ali slot-loading mehanizam baš ne crkava. Obično sama optika otkaže (pa više ne čita ili ne piše). Prije će biti da je dijete nešto uguralo u slot.
Probaj napraviti reboot stroja i dok se budi (prije akorda) drži na žičanom mišu tipku pritisnutu. To forsira eject. Možda pomogne.
Inače, ja imam trenutno 5 Macova s optikom i jedina koja ne radi je ona na iMacu G4 (lampi), koja je stara 9 godina. Tako da nije to baš tako loše kao što drlovric piše.
Tema zaključana.
22.11.2013 | 11:39
Moj uzorak je tri komada (dva laptopa i iMac) i niti jedan od ta tri nije radio kako treba

Dva nisu pisala/citala, a treci nije prihvatao medij (kao u sferencijevom slucaju).

Ali to je bilo davno. Zadnjih godina ne petljam se vise nikako sa optickim pogonima, i ne fale mi. Ni najmanje

Ne znam uopce ni sta bi radio sa DVD-ima...
Tema zaključana.
22.11.2013 | 12:22
smayoo kaže:

Probaj napraviti reboot stroja i dok se budi (prije akorda) drži na žičanom mišu tipku pritisnutu. To forsira eject. Možda pomogne.

Ovaj trik sam odmah isprobao, ali ništa....

Dijete više nije dijete, ima već 23 godine, tako da ne vjerujem da je išta gurao unutra.

Bojim se da ću ga morati raskopati i vidit što bi to moglo biti.

Na kraju, ako ne proradi, možda uguram još jedan disk umjesto DVD-a.

Puno hvala na brzim odgovorima,
nadao sam se da bi situaciju mogao srediti neki trik...

Pozdrav,
Siniša
Tema zaključana.
22.11.2013 | 14:33
Ako si siguran da ništa nije unutra ugurano, onda nema filozofije. Polomljen je mehanizam za prihvat medija. Mijenjaj drive. Ili stavi HDD umjesto njega.
Tema zaključana.
22.11.2013 | 20:04
Na mom miniju late 2009 DVD crko nakon 2 g. Očito cca. 50 CD/DVD. Tu i tamo mi fali. Morat ću uzeti neki vanjski a unutra ugurati SSD da popunim šupljinu:cheer:
nikako da se odvažim.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava