Mcbook 15 2008 problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mcbook 15 2008 problem

21.01.2014 | 23:48
Bok...evo danas mi se desilo nešto što nikad nije , pa da vidim iskustva....

Macbook Pro 15" mid 2008 - poznati problem sa grafičkom , dakle u radu se ženi samo sve zacrnilo, ugasila ga i slj puta se palio bez slike, došao ja doma, spojio na TV i tamo je bila slika a na ekranu laptopa nije, zaključio sam da izgleda zeza LCD , no kad sam se napamet nekako ulogirao, pojavila se normalno slika nakon 2 minute....gasio sma ga par puta, palio, resetirao, stavljao na sleep i ništa....sve sada najnormalnije radi.

Jel to nešta izgleda sa LCD-om , zna neko ovaj simptom, koliko je alarmantno i cijena zamjene ?

Thanx
Tema zaključana.
22.01.2014 | 00:15
Kad se idući put ugasi LCD, pokušaj pogledati iskosa, sasvim sa strane, a pri tom s druge strane isto tako nekako iskosa osvijetli ekran (suncem s prozora ili nekom lampom, ako je moguće indirektno - da ti ne svijetli svijetla mrlja na crnom ekranu). Ako ti se nazire slika koju bi trebalo vidjeti i kad mrdaš miša, vidiš kursor kako se miče, tipkaš cmd+w pa se zatvori prozor itd. - to znači da ti se gubi kontakt od stražnjeg osvjetljenja ekrana.

Ako je to u pitanju, onda je kvar možda lako otkloniti (konektor od folije koja vodi kontakte u ekran), a možda je kompliciranije (napukla ta ista folija, crkavajuća fluo cijev, crkavajući inverter...).
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava