SSD iskustva
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

SSD iskustva

28.02.2014 | 12:05
MoschuS kaže:
Da li netko mozda ima Samsung 840 Evo ili Pro? Navodno jaaaako dobri i brzi diskovi, po testovima ispred Intela.

Cini mi se da u novim retina MBPovima, Apple ugradjuje bas takve Pro Samsunge. Mozda iracionalno, ali zamrzio sam Samsung kao firmu i sve njene proizvode.
Tema zaključana.
28.02.2014 | 12:29
I ja nešto ne preferiram Samsung (ne znam zašto). Ali ove dvije verzije 840 Evo i Pro imaju stvarno dobre testove. Meni ide malo na živce kad neko izbaci Pro verziju, jer to je samo marketing, neš ti Pro. Ako hoćeš Pro onda brate stisni prdu i stavi SLC na zdravu i Pro periferiju i bit će Pro. Ovako je MLC sa malo boljim nečim, a možda i istim nečim, ali skupljom cijenom. Onda se mi zaletimo i roknemo na SATA II tu Pro verziju i mislimo da smo sad profesionalci.
Tema zaključana.
28.02.2014 | 13:18
Sin kaže:
usput - jel ima netko SATA 2,5" SSD od 32GB ili slično, da mu stoji viška ?

Ja imam od 60GB Corsair.
Tema zaključana.
28.02.2014 | 14:47
Ja sam isto iz nekog, ocigledno glupog, razloga do jucer potpuno ignorirao Samsung. Onda mi ga je par ljudi preporucilo pa sam krenuo gledati reviewe i testove pa sam shvatio da su diskovi odlicni samo ne znam koliko ih voli Apple hardware.
Tema zaključana.
28.02.2014 | 20:00
Pa Apple ih stavlja u Retine. Tako da ne moraju biti loši za Apple Hardware, stavi ga pa da vidimo. Ja mislim da nećeš ništa pogriješiti.
Tema zaključana.
28.02.2014 | 20:07
Kod mene je u iMac-u Samsung 840 Evo i radi super.
Tema zaključana.
28.02.2014 | 20:12
Eto vidiš.
Tema zaključana.
28.02.2014 | 20:52
Mislim da cu probati i ja sa 840 Evo, zavisno od cijene po kojoj cu ga dobiti ali vjerojatno je dosta povoljniji od Intela.
Malo me muci sto ako negdje vidim da spominju probleme u radu sa Macovima onda je to najcesce bas Samsung, da ide u Win stroj nebi opce dvoumio.
Tema zaključana.
28.02.2014 | 22:49
Ne znam koliko vas je stavljalo ssd kao drugi drive u Mini ali naletio sam na postove u kojima se govori o tome kako ssd-ovi ne rade dobro sa 3rd party kablovima. Dogadjaju se read errori, kernel panic itd. itd. Rjesenje je da se ssd stavi na originalni kabel koji je bio u kompu a postojeci klasicni hdd ide na novi kabel. Prvo sam mislio da se to dogadja samo sa eBay kablovima ali vidim da pisu puno o tome i na iFixitu tako da ocigledno nema veze.
Tema zaključana.
01.03.2014 | 00:34
Evo ja upgrade-ao Mac Pro s Intelom 520 240GB - ponuda koju je i zabac iskoristio.
Bilo je početnih muka (negotiated link mi nije prelazio 1,5Gbps-a no nakon SMC reseta stabilizirao se).

Razlika između OWC i Intela u brzini nema tako da sam došao na isto samo kaj sad imam više mjesta.
Tema zaključana.
01.03.2014 | 00:41
Super, ali promatraj kako ce se s vremenom ponasati negotiated link speed.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Prijava