Magic Mouse gubi čaroliju?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Magic Mouse gubi čaroliju?

21.03.2014 | 17:59
Imam problem s Magic Mouseom. Iz čista mira mi je počeo preskakati lijevi klik (desni radi kako se spada). Daklem, ako držim stisut lijevi gumb, u jednom trenutku preskoči (kao da je izgubio kontakt), a onda opet prihvati. Rekao bih da cca 15-20% vremena lijevi klik ne funkcionira. Na netu sam našao samo problem s lijevim gumbom koji se rješava u System Preferences, a to meni ne pomaže.

Ima l' tko kakvih sličnih iskustava ili neki savjet?

Miš je došao u paketu s iMacom, sredinom 2011.
Tema zaključana.
21.03.2014 | 19:59
Čisto zato što je najjednostavnije, jesi probao staviti friške, obične, nepunjive alkalne baterije?
Tema zaključana.
21.03.2014 | 21:26
Probao. Problem još uvijek postoji. Moooooožda malo manje preskače nego s redovitim baterijama, ali ne mogu to sa sigurnošću tvrditi. Isto mi se čini da postoji dio površine gdje klik radi pouzdanije, ali mi to nije ergonomično za stiskati.
Tema zaključana.
21.03.2014 | 21:40
A kad isključiš sekundarni gumb (desni) kako onda radi?
Inače ctrl+klick daje desni gumb.
Tema zaključana.
22.03.2014 | 00:44
Radi isto kao s uključenim desnim gumbom. Preskače. Bojim se da je ipak neki tehnički kvar. Ugnjavio sam mu senzore
Tema zaključana.
22.03.2014 | 01:32
imas li kakvu aplikaciju koja radi u pozadini i koristi, tj. preuzima kontrolu nad multimedijalnim tipkama na tastaturi?
Mene je na slican nacin zezao Radium i dok nisam iskljucio "Use Apple Multimedia Keys" mis je stalno stekao, nije na prvu prihvacao klik...

S druge strane ponekad se dese interferencije kod BT signala, pa tracking slabo reagira, no klikanje uredno registrira, pa vjerojatno nisu smetnje...
Tema zaključana.
22.03.2014 | 11:39
Roberto, nemam ništa što nisam imao i prije, dok je miš uredno radio.
Miš jednako preskače na 10.6.8 i na 10.9.2.
Tema zaključana.
22.03.2014 | 14:22
Vjerojatno je onda kapacitivni senzor oštećen. Ako ga podesiš kao za ljevorukog korisnika (dakle, lijevi klik na desnoj strani), da li onda i dalje lijevi klik zeza ili tada zeza desni? Ako je problem ostao na istoj fizičkoj strani miša, vjerojatno je oštećen kapacitivni senzor.
Tema zaključana.
22.03.2014 | 15:38
Hm... Ne znam jel to zato što nisam naviknut na obrnute funkcije, ali čini mi se da lijevi klik radi, a desni šteka kada zamijenim tipke. Sad sam totalno u čudu.
Tema zaključana.
22.03.2014 | 17:30
Dakle, na fizički lijevoj strani miša imaš problem. Vjerojatno ti je kapacitivni senzor oštećen.
Tema zaključana.
22.03.2014 | 21:27
Da... Sve sam se nadao da je možda nešto drugo
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava