Kako izvaditi CD iz iMaca 27"?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako izvaditi CD iz iMaca 27"?

17.05.2014 | 18:52
Mislim da sam zaboravio neki muzički CD u iMacu 27", jer ne mogu da ubacim novi i snimim jedan program. Pokušao sam držati stisnut miš pri restartu, ali ništa se nije dogodilo. Prijedlog je da ga pokušam izvaditi pincetom, ali kako? Ne mogu da ga uhvatim pincetom, jer ga i ne vidim.

Ima li neki dobar savjet?
Tema zaključana.
17.05.2014 | 19:04
...
Tema zaključana.
17.05.2014 | 20:19
Pomislio sam da možda i nisam zaboravio CD unutra, a negdje pročitah da uzmem miša sa žicom, a ne bežičnog, pa da pokušam restart sa stisnutim mišem. Tako sam ustanovio da je CD ipak unutra, jer je zaroštao, ali ga Mac nije izbacio. Pokušao sam još jednom, opet čujem zvuk i poradujem se da će ga izabaciti, pa opet ništa. Kada stisnem onu tipku gore desno (strelica s crticom ispod) za izbacicanje CD, njen znak se ni ne pojavi na desktopu. Baš imam peh.
Tema zaključana.
17.05.2014 | 20:38
Moguće je da si gurajući drugi medij nešto polomio unutra pa sad ni onaj prvi neće van. Bez otvaranja kompa neće ići. Alternativa ti je kupiti neki vanjski optički USB pogon.
Tema zaključana.
17.05.2014 | 22:39
Ne moze se polomiti nista, osim ako stvarno upres kO sivonja.
Tema zaključana.
17.05.2014 | 23:36
Može se zaglaviti. Kad otvoriš i izvučeš zaglavljeni CD, mehanizam se vrati na mjesto i onda opet sve radi ok. Nije mi se nikad dogodilo na Macu, ali 2-3 puta sam se zezao sa slot-load optikama u autima. 2 od 3 puta je problem nastao kad je netko pokušao ugurati novi CD dok je stari još bio unutra.
Tema zaključana.
18.05.2014 | 06:27
Čudno mi je zašto nem ni strelice na desktopu za izbaciti CD. Možda tu treba softverski nešto poštimati. Kod restarta držim stisnut miš i čujem grebanje kao da će CD biti izbačen, ali se ne dogodi ništa.
Tema zaključana.
18.05.2014 | 08:35
Nema ti strelice jer ti nije mountan medij. Čim čuješ "grebanje" kod restarta dok držiš miša, imaš medij unutra, nešto je zaglavilo.
Tema zaključana.
25.05.2014 | 10:59
Ima li nega dobra duša u blizini Malinske koja je sposobna otvoriti iMac i izvaditi CD koji se iz nekog razloga ne da izvaditi? Zatim, postoji li neka softverska opcija da se dobije ona strelica koja naznačuje izbacivanje CD-a?
Tema zaključana.
25.05.2014 | 11:48
Sorry, nisam nikad otvarao iMac noviji od lampe.
Tema zaključana.
25.05.2014 | 13:31
Ako misliš na dodavanje eject strelice u menu bar onda to napraviš ovako kako je opisano u linku...

macs.about.com/od/macoperatingsystems/qt/ejectcdmenu.htm
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava