Macbook white ne radi tipkovnica
(0 korsinik/a gleda/ju temu) 

Macbook white ne radi tipkovnica

19.06.2014 | 18:48
Kao prvo pozdrav svim clanovima foruma, novi sam ovdje iako vas vec neko vrijeme pratim, i kad negdje zapnem ovdje uvijek pronadjem odgovor...

Kao sto mozete procitati u naslovu, imam problem sa tipkovnicom na svome macbooku...Naime bio sam ga rastavljao da ga ocistim od prasine i kad sam sve vratio na mjesto tipkovnica nije radila,niti jedna tipka nije davala znakove zivota iako je trackpad idalje bio potpuno funkcionalan, sto me pomalo zacudilo...

Stoga dragi forumasi molio bih vas ako imate kakav savjet da je probam popraviti slobodno ga podjelite...

Hvala unaprijed
Tema zaključana.
19.06.2014 | 19:38
Zvuči kao da si prilikom sastavljanja zaboravio priključiti kabel (ili foliju) od tipkovnice, ili si kod rastavljanja to nehotice odpojio.
Ako nisi siguran gdje je taj konektor, potraži malo neki od foto-vodiča na www.ifixit.com/Device/MacBook u kojem se spaja/odpaja tipkovnica. Naravno, najprije odaberi svoj točan model Macbooka.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
19.06.2014 | 20:48
I mora ući do kraja, obično ljudi stanu kad osjete prvi otpor, mnogo takvih konektora ide "na dva zuba".
Tema zaključana.
19.06.2014 | 21:51
smayoo i dpasaric hvala na brzim odgovorima

Stisnuo sam konektor fest, ali i dalje samo trackpad radi, tipkovnica ne...Po mojoj logici ako konektor nije dobro sjeo onda ni trackpad nebi radio...Bio sam probao par puta sve spojit i odpojit no nema rezultata...

Na tipkovnici ne svjetle ni tipke koje bi trebale (caps i num lock)...
Tema zaključana.
20.06.2014 | 13:57
A s druge strane?
Tema zaključana.
20.06.2014 | 16:11
smayoo kaže:
A s druge strane?

Nerazumijem pitanje bas?
Tema zaključana.
20.06.2014 | 16:35
Ja sam imao sličnih problema(radio trackpad a tipkovnica ne) sa svojim macbook om jos 2010 istina nisam rastavljao jer je bio ni 6 mj, posao u Appcom( gdje je tada i kupljen) i zamijenili mi sa novom tipkovnicom zapravo sa cijelom prednjom stranom da tako kažem.
Što je bilo ne znam samo znam da im je najbitnije bilo da se nije upalio senzor za vlagu, tj da nisam prolio nešto preko tipkovnice.
Poslije popravka je radila još poprilično a sada radi kod drugog vlasnika bez problema.
Probaj sa servisom kontaktirati.
Tema zaključana.
20.06.2014 | 18:14
Mivan kaže:
smayoo kaže:
A s druge strane?

Nerazumijem pitanje bas?

Svaki kabel ima dvije strane. Konektor s jedne strane je dobro utaknut, 100% si siguran. A s druge?
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava