Maxtor 750 GB externi HD - ne mogu bootati :(
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Maxtor 750 GB externi HD - ne mogu bootati :(

12.12.2014 | 10:43
Pozdrav ljudi,

imam situaciju koju ne znam kako da riješim.
naime, imao sam diskove uštekane u struju ali isključene. Očito je bio kakav pad napona u firmi i jedan disk više ne propoznajem na stroju.
Dva od tri su OK, a jedan samo klikče i lampica mu blinka a od njega ništa.
Probao sam i sa FW kablom i sa USB kablom, no jednostavno ne mogu ga dobiti na macu...

Ono što je najgore, gore sam snimio neke slike od klinaca koje sam već kednom spašavao i sad opet... Dođe mi da plačem... :'(

Bilo kakav savijet, dobro bi mi došao... Hvala svima unaprijed...
Tema zaključana.
12.12.2014 | 10:51
Probaj izvadit taj štekćući disk iz case-a i spoji drito usb to sata kablom ili u neko drugo kućište pa na usb... ne mora bit da je disk krepao, tj. nadam se da ćeš ga uspjet pročitat
Tema zaključana.
12.12.2014 | 11:09
Riješio sam hvala dragome Bogu... Nije bio problem u disku već u adapteru za struju... Izgleda da je on riknuo i da ne daje dovoljno struje...
Tema zaključana.
12.12.2014 | 11:51
Tomek kaže:
Riješio sam hvala dragome Bogu... Nije bio problem u disku već u adapteru za struju... Izgleda da je on riknuo i da ne daje dovoljno struje...

I sad se postavlja nagradno pitanje:
Kad ces napravit backup tog diska?
Tema zaključana.
12.12.2014 | 12:01
Neće još. Čekat će da mu krepa i disk pa će se onda ovdje vratit po savjet.
Tema zaključana.
15.12.2014 | 09:46
Pa velim vam, nije bio problem u disku već u adapteru za struju... I hvala Bogu da je tako... Inače bi krepao od muke... A backup... Razmišljao sam o tome, samo treba prvo nabaviti još jedan disk pa sve to lijepo prebaciti pa se zezati... A vremena nema...

Osim toga, bilo bi vam dosadno ovdje da se ja s vremena na vrijeme ne pojavim i javim... Jel tako???
Tema zaključana.
15.12.2014 | 11:37
Samo ti kockaj. Neki ljudi nikada neće naučiti. Trči odmah po novi disk
Tema zaključana.
15.12.2014 | 15:39
Tomek kaže:
Pa velim vam, nije bio problem u disku već u adapteru za struju... I hvala Bogu da je tako... Inače bi krepao od muke... A backup... Razmišljao sam o tome, samo treba prvo nabaviti još jedan disk pa sve to lijepo prebaciti pa se zezati... A vremena nema...

Osim toga, bilo bi vam dosadno ovdje da se ja s vremena na vrijeme ne pojavim i javim... Jel tako???

To znaći kako imaš neke važne stvari na disku? Pa zar 400-tinjak kuna nisu vrijedni podaci na disku?
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava