Gubljenje konekcije Magic Mouse i WiFi tipkovnice
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Gubljenje konekcije Magic Mouse i WiFi tipkovnice

21.12.2014 | 09:25
Kao što sam naslov kaže,često mi se gubi konekcija,ponekad se odmah spoji,ali ponekad je to takva gnjavaža da je to užas.

Di je problem?

Baterije su dobre!
Tema zaključana.
21.12.2014 | 09:33
Previše bluetooth uređaja u neposrednoj blizini?
Tema zaključana.
21.12.2014 | 09:46
Normalna stvar. Kad se komp budi, onda se ne spaja odmah. I Wi-Fi-u treba malo. Koji puta ide brze. Unutar 15s se spoji.
Kakva je to Wi-Fi tipkovnica?
Tema zaključana.
21.12.2014 | 10:42
zabac kaže:
Normalna stvar. Kad se komp budi, onda se ne spaja odmah. I Wi-Fi-u treba malo. Koji puta ide brze. Unutar 15s se spoji.
Kakva je to Wi-Fi tipkovnica?

Kak to misliš da se ne spaja odmah kad se komp budi? Ako komp budim tako da pritisnem Magic mouse ili wireless tipkovnicu znači da oni moraju biti spojeni stalno... Ja imam problem samo kad iz Magic mousea izvadim baterije kako bi ih napunio, kad ih opet stavim unutra neće odmah prepoznati miša nego moram otići u system preferences - mouse i onda ga pronađe... Ne moram ga ponovno sparivati, nađe ga odmah, ali bez tog koraka ne ide...
Tema zaključana.
21.12.2014 | 10:46
Meni sparuje kad ubacim baterije.
Ja MBP budim s daljinskim jer me i mis i tipkovnica zezaju. Pale komp bez reda. Uzrok je vjerojatno mobitel koji mis i tipkovnicu zeza. Sad je OK. Komp se ne pali nocu. Daljinski odradjuje posao. Ne znam jedino kad promjenim komp, kako cu ga buditi?
Tema zaključana.
21.12.2014 | 13:11
Jedino u sobi od bluetootha imam iphone,ali je bluetoth ugasen na mobitelu

Nije problem pri paljenju ili buđenju mac mini nego u toku rada..izgubi se konekcija i neki puta se odmah spoji a neki puta po par minuta treba da se spoji i zna se desditi vise puta i onda restartam komp i radi

Bezicna apple tipkovnica...da pardon nije wifi nego bluetooth...lapsus..sorry
Tema zaključana.
21.12.2014 | 18:01
Onda ti je neispravan bt modul u Macu.
Tema zaključana.
21.12.2014 | 19:45
To se ne dešava. Dešava se nešto drugo, to je da miš pobenavi uz mobitel. Kako sam u centru ZG-a, tako je i signal stabilan, aki se zna desiti da nešto preštekava (čuje se i u zvučnicima), tada miš trokira.
Tema zaključana.
22.12.2014 | 18:06
toga se i bojim,a kupljen je prije 2-3 mjeseca u Trstu i sad da budem kompletno bez kompa...uf uf...
Tema zaključana.
22.12.2014 | 19:38
Ne mora nužno biti. Možda OSX nešto loše barata s BT-om.
Možda s drugim korisnikom se prijaviti.
Staviti alkalne baterije, a ne punjive.
Svi BT uređaji crknu ili samo neki?
kad otvoriš BT System Preferences, što je ili nije upaljeno?

Kod mene:
BT - ON
Discoverable - ON

Pod Sharing Setup... je sve isključeno
Pod Advanced... je isto sve isključeno

Dao si toliko malo podataka da bi se i vidovnjaci morali pomučiti.
Tema zaključana.
23.12.2014 | 15:03
BT upaljen naravno
discoverable - neznam di to pogledam kao niti ovo drugo dvoje sto si naveo...

samo ja mislim da je problem u BT jer mi ne radi kako treba niti onaj poziv preko mac na mobitel...
Tema zaključana.
23.12.2014 | 19:34
Imao sam sličan problem i utvrdio da su uzrok bile - baterije. Probaj ipak spojiti neki drugi bluetooth uređaj.
Tema zaključana.
24.12.2014 | 18:30
vlucic kaže:
Imao sam sličan problem i utvrdio da su uzrok bile - baterije. Probaj ipak spojiti neki drugi bluetooth uređaj.

neki drugi BT?a šta? mob? i sta onda?
pratiti dali se gubi konekcija?
Tema zaključana.
24.12.2014 | 20:04
Tako je. Možda si negdje u mogućnosti posuditi BT miš drugog proizvođača, ili posuditi Mighty mouse, ili jednostavno upariti BT slušalice, pa pratiti da li dolazi do diskonekcije.
Tema zaključana.
24.12.2014 | 23:27
Ja imam slično iskustvo. Otkad sam stavio Yosemite MM divlja s konekcijom, tako da ja to s tim povezujem. Radi se o MacBook pro mid-2012.
Tema zaključana.
25.12.2014 | 01:46
Opisani simptomi su identični onima koje sam imao kad su baterije odradile svoje i bile spremne za zamijenu.
Tema zaključana.
25.12.2014 | 08:51
vlucic kaže:
Tako je. Možda si negdje u mogućnosti posuditi BT miš drugog proizvođača, ili posuditi Mighty mouse, ili jednostavno upariti BT slušalice, pa pratiti da li dolazi do diskonekcije.

ja imam magic mouse...ili se mozda zove mighty neznam...onaj od apple bezicni...

ali se isto desava i sa bezicnom alu tipkovnicom od apple...

baterije nemaju niti godinu dana tako da sumnjam da su one problem
Tema zaključana.
25.12.2014 | 08:58
Velika je vjerovatnost da su baterije. I meni su punjive znale divljati zato jer imaju 1.2V a obične 1.5V i kad padne napon to se dešava. Otada koristim obične i tog gubljenja signala više nema dok se baterija skroz ne isprazni.
Tema zaključana.
25.12.2014 | 17:43
m_linc kaže:
baterije nemaju niti godinu dana tako da sumnjam da su one problem

"Niti godinu" je jako puno za Magic Mouse i Apple Wireless Keyboard baterije.
Stavi nove baterije i 99% sam siguran da si riješio problem.
Tema zaključana.
25.12.2014 | 17:47
jzelko kaže:
Velika je vjerovatnost da su baterije. I meni su punjive znale divljati zato jer imaju 1.2V a obične 1.5V i kad padne napon to se dešava. Otada koristim obične i tog gubljenja signala više nema dok se baterija skroz ne isprazni.

Tako je. Obične su po tom pitanju malo "pouzdanije".

Mogu se koristiti i punjive koje spominješ (čak ih i Apple prodaje sa Apple Battery Charger), no s jednim punjenjem traju daleko manje od običnih.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava