Čišćenje aluminijskog dijela MB Aira
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Čišćenje aluminijskog dijela MB Aira

26.01.2015 | 21:07
Pretražio sam forum i našao nekoliko postova o čišćenju ekrana i jedan post o čišćenju aluminijskih dijelova MB-a. Postovi su nekoliko godina stari pa me zanima postoji li danas neki preparat za čišćenje aluminijskog dijela Macbook Aira (Riba je spominjao opasnost od korodiranja ukoliko se koristi neodgovarajuće sredstvo za čišćenje)? Sa kojim sredstvima čistite taj dio MB-a? Prlja mi se (vjerojatno od znoja ruku) dio sa lijeve i desne strane trackpada (dlanovi mi se ne znoje previše, no očito je i ta mala količina znoja koja se stvara dovoljna za ostavljanje tragova).
BTW kada već otvaram temu rado bih čuo i neki savjet za čišćenje ekrana Macbooka. Ima li novosti na tom planu?
Tema zaključana.
26.01.2015 | 21:23
Za ekran koristim onu tekućinu za LCD ekrane. Za aluminij običnu destiliranu vodu.
Tema zaključana.
26.01.2015 | 22:01
Nemaš problema sa korodiranjem? Pitam jer nisam baš neki kemičar
Tema zaključana.
26.01.2015 | 22:05
Aluminij ne korodira od vode. Usljed oksidacije se stvara tanka patina, kao na cinku, ili na plemenitim metalima.
Tema zaključana.
26.01.2015 | 22:06
OK, hvala za info.
Tema zaključana.
26.01.2015 | 22:17
Ja aluminijsko tijelo od air_a čistim s onim vlažnim maramicama za čišćenje, do sad nisam imao problema.
Tema zaključana.
27.01.2015 | 07:13
imam cetkicu kojom ocetkam sve mrvice, ne jedem za kompom ali uvijek od od nekud.
a za ciscenje, w5 vlazne maramice iz lidla, stim prodem cijeli mac, a kasnije ekran "ispoliram" sa appleovom mikfrofibrom (ona crna krpica koju dobijes uz mac) i to je to

i imam isti problem znojenja pored trackpada. zacudo, efekt je pojacan po zimi :/
Tema zaključana.
27.01.2015 | 07:47
Uvjek čistim (MacBook Air) sa onim sredstvom od Apple (neznam kako se zove). Pokazalo se najbolje. Pogotovo za aluminiski dio. Prije (MacBook pro) sam čistio sa svačim šta je bilo na tržištu i izbrisao sam sve s poklopca pa i ono šta bi trebalo ostati kao seriski itd. A na desnoj strani trackpada (MacBook Pro) se i od znoja vidi doslovno da je metal nagrižen. Kod MBA to više nemam.
Tema zaključana.
27.01.2015 | 08:07
Ne treba čistiti nekim otapalima. Obična destilirana voda ili tekućina za objektive.
Tema zaključana.
27.01.2015 | 09:43
zabac kaže:
Ne treba čistiti nekim otapalima. Obična destilirana voda ili tekućina za objektive.

Provjereno ide Domestos maramicama, probala moja stara ( )!!!
Tema zaključana.
27.01.2015 | 14:26
Nije MBAir baš tako osjetljiv.
Ja čistim s mikrofiber krpom (nekom iz Lidla), a sredstvo je ono od Pronta, antistatic. I ekran i aluminij!

prontoantistatic.jpg

IMG_20150127_142032.jpg
Tema zaključana.
27.01.2015 | 16:24
Hvala svima na informacijama! Krećem sa destiliranom vodom i finom, mekom krpicom.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava