Brzi vanjski disk
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Brzi vanjski disk

09.02.2015 | 17:24
OK, znamo da su RAID i SSD brzi ali ima li netko iskustva sa veoma brzim single vanjskim diskom, USB 3.0 ili Thunderbolt svejedno (OWC, G-Technology, Newertech, Lacie, Buffalo Station DDR???, Seagate...)

Naime gledajući recenzije mnogih te speed testove, a s druge strane ono što reklamiraju sami proizvođači, brzine veoma variraju za isti disk (pretpostavljam i zbog konfiguracije sistema na kojem rade)
Tema zaključana.
09.02.2015 | 17:40
RAID nisu diskovi, vec sustav koji sadrzi diskove. Disk je brz koliko je brza sabirnica s kontrolerom.
Pogledaj malo RAM diskove. To je 10x brze id SSD-a, a 100x od mehanickog diska.
Tema zaključana.
09.02.2015 | 18:23
zabac kaže:
RAID nisu diskovi, vec sustav koji sadrzi diskove. Disk je brz koliko je brza sabirnica s kontrolerom.
Pogledaj malo RAM diskove. To je 10x brze id SSD-a, a 100x od mehanickog diska.

dobro nemojmo cjepidlačit za RAID, nisan ni reka da su diskovi samo da su brzi, i pusti RAM diskove, kako bi ti složija recimo jedan od 4TB koliko meni treba????
Pitanje je bilo o vanjskim single diskovima, USB 3.0 ili Thunderbolt.
Tema zaključana.
09.02.2015 | 19:15
Iako imam dosta iskustva sa raznim Thunderbolt storage rješenjima (Lacie, Seagate, Promise, Delock), ja ne kužim što tebe doista zanima. Moraš biti precizniji.
Vanjski "brzi" diskovi upravo jesu RAID i/ili SSD spojeni na Thunderbolt.
Tema zaključana.
09.02.2015 | 19:31
Ovako nešto možda?
eshop.macsales.com/item/OWC/TB2IVKIT0GB/
Tema zaključana.
09.02.2015 | 19:58
num kaže:
Iako imam dosta iskustva sa raznim Thunderbolt storage rješenjima (Lacie, Seagate, Promise, Delock), ja ne kužim što tebe doista zanima. Moraš biti precizniji.
Vanjski "brzi" diskovi upravo jesu RAID i/ili SSD spojeni na Thunderbolt.

ne znam kako biti precizniji, single drive sa USB 3.0 ili Thundeboltom, dakle ne RAID , ne SSD.
Tema zaključana.
09.02.2015 | 19:59
havdic kaže:

single drive sa USB 3.0 ili Thunderboltom?
Tema zaključana.
09.02.2015 | 20:06
Delock SATA-Thunderbolt adapter:

No ako u taj adapter ne staviš SSD ne bude "brzo".
USB 3.0 riješenje pak ne bude brzo u bilo kojoj kombinaciji.
Tema zaključana.
19.02.2015 | 12:19
Kako USB 3.0 ne bude dovoljno brz u bilo kojoj kombinaciji? O čemu pričamo... 5Gbit protok informacija nije dovoljan? To je teoretski 625MB/s, osim egzotičnih kombinacija raid i RAM diska, niti jedna single disk kombinacija (koliko je meni poznato) neće iskoristiti puni potencijal, tako da je to glupost.

Btw. dskok, jel ti je potreban prijenosan disk (koji nema vanjsko napajanje) ili stolni vanjski disk?
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava