Zamjena matične na MacBook Air
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Zamjena matične na MacBook Air

01.03.2015 | 08:15
Pozdrav!

S obzirom da ovdje ima i servisera za Mac, zanima me koliko bi koštala zamjena matične (sa RAM-om) na MacBook Air 11'' mid 2011
Razlog je povečanje RAM memorije.

Sve radi odlično, ali htio bih vidjeti isplati li se "kemijati", pa mjenjati matičnu, ili prodati postojeći i kupiti novi s više rama.

Već znam odgovore , ali ipak, zanima me postupak mjenjanja matične. Što se zapravo sve treba mjenjati, i da li postoji mogučnost stavljanja sa 8 GB?

Pretpostavljam da to još nitko nije radio?
Tema zaključana.
01.03.2015 | 09:57
iFixit veli 400$ što bi prevedeno na naše bilo 400€ + ruke (doduše možeš i sam to zamijeniti).

www.ifixit.com/Store/Parts/MacBook-Air-1...ic-Board/IF108-022-2

www.ifixit.com/Guide/MacBook+Air+11-Inch...ard+Replacement/6313
Tema zaključana.
01.03.2015 | 10:14
Hm, da. To je 4 GB. Izgleda da se niti nemože staviti opcija sa 8 GB (s nekog novijeg modela).

Iako bih u svom slučaju mogao prodati postojeću matičnu, mislim da se bolje isplati prodati ovaj model, i kupiti novi s 8 GB RAMa (no, pričekati nove modele)
Tema zaključana.
01.03.2015 | 10:46
To je isto kao što ljudi misle jeftino zamijeniti tipkovnicu. To ti je najbolja opcija. Prodaj i kupi drugi.
Teško budeš prodao logicboard.
Tema zaključana.
01.03.2015 | 10:53
Potpisujem. Preskupa igranka. Prodaj taj i kupi drugi.
Tema zaključana.
01.03.2015 | 21:26
saint kaže:
Potpisujem. Preskupa igranka. Prodaj taj i kupi drugi.

Je li se itko igrao sa zamjenom čipova? znam da je suludo igrat se na stroju koji radi i riskirat da se više nikad ne upali, ali svejedno
Tema zaključana.
01.03.2015 | 22:09
Za rebaling treba imati masinu i kalupe i nije nimalo jednostavno. Radio sam sve i svasta ali nije sve isplativo. Evo zadnjeg poduhvata i uspjelo je.
Tema zaključana.
01.03.2015 | 22:21
saint kaže:
Za rebaling treba imati masinu i kalupe i nije nimalo jednostavno. Radio sam sve i svasta ali nije sve isplativo. Evo zadnjeg poduhvata i uspjelo je.

ma znam što sve treba, kod sebe u servisu imam IR stanicu... nema šanse da bi se upustio, radim puno jednostavnije stvari
misliš li da se uopće može i da bi radilo?
Tema zaključana.
01.03.2015 | 22:31
Nesto ne mogu da upload sliku u svakom slucaju radio sam ispravljanje i lemljenje nozica socket-a

Moguce je da bi uspjela nadogradnja rama ako sama ploca podrzava vise od 4GB. To sa IR stanicom i nije pretjerano komplikovano. Ali je svakako skupo i finansijski ne isplativo.
Prilozi:
Tema zaključana.
01.03.2015 | 23:56
Nemam pojma uopće koliko koštaju chipovi... Ali nešto čisto sumnjam da su skuplji od 500kn... Trebaće jednom probat!!!
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava