RAID 0 na iMacu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

RAID 0 na iMacu

30.03.2015 | 09:27
Ima li tko iskustva ? Radi se o Mid 2011 27". Zamjenio sam na njemu vec proc, graficku, HDD, SSD...Sad je red za max
Najvise me zanima radi li TRIM u soft raidu, posto iMac niti ne moze hardwerski.
I pad perforamansi moguci, sa vremenom.. Imam brdo iskustva sa ssdima u njima, ali ne i RAIDu

Nalazim par ljudi na netu koji to imaju i jedni se kunu da je predivno, drugi da ne radi ipak TRIM i slicno.

Hvala !
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
30.03.2015 | 21:13
Na papiru zvuči strašno bitno, a praksi mislim da je TRIM precjenjen; mjesec dana sam radio s njim, pa isključio, pa mjesec dana bez, baš nikakva razlika u stvarnoj upotrebi. Ako složiš RAID 0, bit će dovoljno brzo da ne brineš o tome.
Tema zaključana.
31.03.2015 | 12:41
dpasaric kaže:
Na papiru zvuči strašno bitno, a praksi mislim da je TRIM precjenjen; mjesec dana sam radio s njim, pa isključio, pa mjesec dana bez, baš nikakva razlika u stvarnoj upotrebi. Ako složiš RAID 0, bit će dovoljno brzo da ne brineš o tome.

Slažem se s ovim o TRIM-u... Ja sam ga imao uključenog sve do izlaska Yosemite-a kada ga više, zbog mogućih problema, nisam uključivao. Nema baš nikakve razlike u brzini, možda će se neka razlika pokazati s vremenom, ali dok god ja
to ne osjetim u radu smatram to sporednim.
Tema zaključana.
01.04.2015 | 11:28
Hvala svima !
Naime, odustao..zasada.. Dok se ne skupi za drugi 850 evo 500gb
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava