Kupovina RAM-a i SSD-a preko OWC
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupovina RAM-a i SSD-a preko OWC

24.04.2015 | 09:17
Pozdrav svima!

Novi sam na forumu pa mi nemojte zamjeriti ako već postoji tema. Naime, odlučio sam osvježiti svoj iMac 12.1 Mid 2011 sa nekim komponentama. Planiram uzeti SSD 120 GB, kit za postavljanje SSD-a te 2x8 GB RAM memorije. Sve skupa sa shippingom 270$, vikend akcija (popust na kit 10$,te još 10$ ako se uzima SSD i taj kit), sve naručujem sa OWC-a. Znam da ću platiti dosta PDV-a, cca 500 kn, pa me zanima da li ću još morati platiti i carinu? Poslao sam upit carinskoj upravi, ali oni mi nisu dali konkretan odgovor nego nekakve linkove da si sam računam i slično. Pa me zanima da li je netko od Vas naručivao te komponente odjednom i da li je morao plaćati carinu.
Tema zaključana.
24.04.2015 | 09:20
Ja sam naručio od OWCa SSD također. Samo ćeš PDV platit kada ti to stigne.
Tema zaključana.
24.04.2015 | 09:31
Nadam se tome, nebi mi bilo svejedno da mi na cijelu cifru i PDV još naplate 3,7% carine ili koliko već je.
Tema zaključana.
24.04.2015 | 10:41
Stopa carine na elektroniku ne 0%. Ne plaća se carina na elektroniku, niti se ikad plaćala.
Samo vodi računa da ti ne šalju nikakvim UPS-ovima, DHL-ovima i sličnim kurirskim službama jer će te inače oni, kad ti pošiljka stigne u HR, oguliti za još 100-200 kn za svoju tzv. "uslugu uvoza". Neka ti pošalju strogo običnom poštom (USPS - United States Postal Service).
Tema zaključana.
24.04.2015 | 12:23
Puno hvala! Ma imao sam tu nesreću pa sam osjetio lihvarski DHL na svojoj koži. Oderali me za prijevoz od svog skladišta do mjesta carinjena i natrag do skladišta nekih 80 kn.

Edit: Naručeno i plaćeno. @rusty jesi sam stavljao SSD?
Tema zaključana.
24.04.2015 | 12:53
ne stroj je tada bio u garanciji, tako da nisam mogao bez gubitka to odraditi.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava