Retina ne prepoznaje HDD
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Retina ne prepoznaje HDD

20.03.2016 | 12:28
Pozdrav!

Imam externi hdd (samsung) i u petak sam ga ukopcao u win comp. Pametni kolega ga je izvukao, a da ga nije sigurno izbacio i od tada mi na macu ne prepoznaje hdd. Vidim ga u disck utillityu, oznacen je kao da je pun, ali ne mogu do njega. Nudi popravak i brisanje (popravak ne pomaze). U finder postavkama je odabrano da prikazuje externe jer vidim sd karticu kad ju spojim. HDD je ispravan i na smart tvu mi ga očitava. Ima netko ideju? Ili prebacit sve na win uređaj i formatirat hdd pa vratiti?

LP Mario D
Tema zaključana.
20.03.2016 | 12:52
Ako je disk formatiran u NTFS formatu Mac ga ne prepoznaje, mora biti FAT 32...
Tema zaključana.
20.03.2016 | 12:53
Imam program koji prepoznaje, radio je pola godine, problem se pojavio onog trena kad je "nesigurno" uklonjen sa win računala.
Tema zaključana.
20.03.2016 | 12:57
Kloba kaže:
Ako je disk formatiran u NTFS formatu Mac ga ne prepoznaje, mora biti FAT 32...

ovo nije točno. OSX će napraviti read NTFSa bez problema.

@maijdil

Nudi popravak i brisanje (popravak ne pomaze).

Što je od ovoga napravljeno?
Tema zaključana.
20.03.2016 | 13:02
Brisati neću jer ce obrisati HDD, popravak jedno 400x kliknut u nadi da ce se pojaviti. Kaze da je popravak gotov, ali nista ...
Tema zaključana.
20.03.2016 | 13:45
Ustekaj u onaj komp iz kojeg je istekan i napravi propisno odstekavanje. Trebalo bi raditi tada i u Mac-u.
Disk direktno ustekavaj u komp, ne preko HUB-a. Ma Macu nista ne prtljaj da ne napravis stetu na podatcima. Ako niata ne pomogne, iskoristi neki Win komp, prebaci na njega podatke, formatiraj disk i vrati podatke.
Tema zaključana.
20.03.2016 | 19:59
Pozdrav!

To sam probao par minuta prije nego si postao ovo Uspjelo je ... glupi windowsi ... Hvala svima!
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava