MacBook Pro 13 mid 2010
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacBook Pro 13 mid 2010

17.07.2016 | 11:13
Evo ovako, zanima me jel mogu još poboljšati da mi mac radi još bolje, makar i sad radi besprijekorno ali uvijek želim čuti još bolje savjete. Recimo da se ograničim na do nekih 1000 kn, pa mi dajte preporuku. U hardver se baš i ne razumijem, pa bi mi svaki savjet dobro došao. Čuo sam da se može uzeti nešto bolje u vezi harda, i zanima me jel se može grafička mjenjati.
LP i hvala unaprijed
Specs:
Procesor: 2,26 GHz Intel Core 2 Duo
Memorija: 6 GB 1067 MHz DDR3
Grafika: NVIDIA GeForce 9400M 256 MB
250 GB SATA Disk
Tema zaključana.
17.07.2016 | 11:32
Što točno radiš, odnosno za što koristiš svog Maca? O tome najviše ovisi da li ga i kako možeš poboljšati.
Ovako općenito, ako te baš svrbi tih 1000 kn u džepu, stavi SSD umjesto HDD-a. Ili umjesto optike.
Tema zaključana.
17.07.2016 | 11:32
SSD možeš staviti i vjerojatno još rama (uz zamjenu postojećih modula), a za GPU nisam siguran. Vidim da te interesira gamanje, ali macbookovi (strije generacije) nisu baš pogodni za to, tako da se ne bi baš previše nadao. Vjerojatno će netko tko je imao iskustva sa time napisati nešto (ako je netko uopće radio ugrade GPU na ovoj seriji macooka)
Tema zaključana.
17.07.2016 | 11:46
RAMa taj stroj prima do 16GB (Apple kaže 8), ali takt je samo 1067MHz. RAM s bržim taktom zna ne raditi, a kekse od 8GB na 1067 MHz nije lako naći i nisu baš jeftini. Ako nema jasan razlog zašto bi to koristio (npr. rad s nekoliko virtualki istovremeno i sl.), mislim da se ne isplati čačkati. 6GB je solidna količina RAM-a za osnovne potrebe.
Tema zaključana.
17.07.2016 | 11:46
Za sve osim igara, imam doma još jedan laptop za igre.
Tema zaključana.
17.07.2016 | 11:47
Mislim da ću si SSD uzeti, jel mi možete dati neke linkove za to da meni na mome paše.
Tema zaključana.
17.07.2016 | 11:52
Što ti znači "sve"? Crtaš u AutoCAD-u? Ili si arhitekt pa koristiš ArchiCAD? Ili Microstation? Koristiš Adobe Illustrator? Photoshop? Baviš se glazbenom produkcijom? I D.J. si povremeno? Radiš proračune u Matlabu? I 3D modeliranje? I inženjersko, i grafičko? Pišeš romane? I znanstvene članke isto? Radiš složene statističke analize u tabličnom kalkulatoru? Baviš se digitalnom kartografijom? Izrađuješ geodetske elaborate?...
Ili pod "sve" misliš - slušaš glazbu, gledaš filmove i fotografije, surfaš i mailaš?
Tema zaključana.
17.07.2016 | 11:56
hehehehe, bavim se programiranjem, nisam još upogonio sve svoje programe zato sto sam macbook dobio tek nedavno, i naravno koristio bih ga za ono tvoje "zadnje sve"
Tema zaključana.
17.07.2016 | 12:20
Koliko ozbiljno se baviš programiranjem? Treba li ti istovremeno više pokrenutih virtualki (radi testiranja i sl)? Ako da, onda ti je RAM važniji od SSD-a pa si najprije nabavi 2 keksa od 8GB 1067MHz DDR3 RAM-a (PC3-8500). Ako ne koristiš više od jedne virtualke u isto vrijeme, i 6 GB ti je vjerojatno dosta.
Tema zaključana.
17.07.2016 | 12:23
U čemu programiraš? Skrećem ti pažnju da na Macu već imaš, kao dio OS-a, GNU C++ kompajler (gcc u terminalu) i python interpreter. Apple razvojna okolina Xcode skida se besplatno s App storea, skupa s njom dođe i Objective-C i Swift. Osim toga, možda te zanima Lazarus opensource razvojna okolina i Free Pascal Compiler koji dođe s njom (fpc u terminalu).
Tema zaključana.
17.07.2016 | 12:24
To moje programiranje je još sasvim školski. To nije ništa zahtjevno, i to neće predstavljati problem, samo me zanima budući da sam čuo od par ljudi da bi mi bolje Mac radio sa ssdom
Tema zaključana.
17.07.2016 | 12:25
Koristim xcode
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava