iBook monitor umro?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iBook monitor umro?

17.01.2007 | 17:56
iBook G3, 900 MHz, 14\"

Prilikom paljenja monitor se po
Tema zaključana.
18.01.2007 | 02:20
probaj ga spojit na vanjski monitor.. inace ibook 900 ali ne znam jel 12 ili 14 su imali neki defekt kaj je crkavao monitor.. i logicboard.. bila ima je produzena garancija.. do odredjenog datuma... mislim da ima negdje u povijesti jabucnjakovog foruma rijec o tome..
pozdrav!!
Tema zaključana.
18.01.2007 | 07:06
Tako je, zvuci kao dokumentirani tvornicki problem. Vec je bilo price ovdje u forumu, nazalost permanentno rjesenje ne postoji, problem je u maticnoj ploci.
Evo ti ovdje konkretno o tome:
www.apple.com/support/ibook/faq/
Tema zaključana.
18.01.2007 | 15:12
Hm...

Po
Tema zaključana.
  • ozren
  • Posjetitelj
18.01.2007 | 16:51
da kod Aple-a kosta preko vrijednosti uredjaja, (bar su 3500 kn mene trazili za G4 ibook 800), probaj e-bay ja svoju nisam rijesavao cekam da crkne do kraja pa cu vidjet sta...
Tema zaključana.
  • User
  • Posjetitelj
18.01.2007 | 18:45
Probaj ovo prije hardverskih eksperimenata.

docs.info.apple.com/article.html?artnum=2238

sumnjam da ce pomoc al vrijedi pokusat. Nista te ne kosta
Tema zaključana.
18.01.2007 | 19:07
Da, sjetio sam se toga i probao onaj Command+Option+P+R Reset ali ne poma
Tema zaključana.
19.01.2007 | 05:01
Nece ti pomoci sigurno. Pomaze da pritisnes iBooka s donje strane, dole lijevo, onda neko vrijeme radi ali opet krepa. Ja sam razmisljao o kupovini motherboarda na eBayu, ali to je rizicno jer su velike sanse da ces opet dobiti neki iz te falicne serije.
BTW koji to browser koristis da ne zna podesiti encoding, ili si ga namjerno prisilio na neki?
Tema zaključana.
22.01.2007 | 02:47
Sorry za encoding - to sam pisao s računala na poslu.

Inače, nakon tri dana restartanja i pokšaja reanimacije danas sam na par sati dobio sliku, čak sam uspio zavrtiti i Apple Hardware Test koji kaže da je sve OK, no par sati poslije iBook se opet smrze.

Ima nešto i u onom pritiskanju kućišta u donjem lijevom kutu, no na duge staze to baš ne pomaže. Kad se monitor počne smrzavati onda pritiskom na to poodručje postignem da se slika na monitoru stabilizira, ali miš i tipkovnica, pa i sama aplikacija postaje mrtva.

Dobra vijest je da sam bar podatke uspio spaditi i da čak i bez monitora računalo radi. Eto sad imam FireWire HD u obliku iBooka!

Sumnjam da postoji neko sretno rješenje osim kupnje novog prijenosnika. Hoće li se pojvatiti MacBook od 15\"?
Tema zaključana.
29.01.2007 | 20:28
Malo sam Googlao i vidim da su ljudi probali problem riješiti otvaranjem kućišta i podmetanjem neke tanke aluminijske pločice/folije. Je l' to netko probao?
Razmišljam da se pozabavim time (jednom kad budem imao cijeli dan slobodno, jer je otvaranje iBooka fakat procedura). Samo ne znam ima li to smisla, tj. da li bi se tada monitor smirio. Navodno se radi o slabom kontaktu grafičke kartice na matičnu ploču (ne može ju se vaditi i staviti druga, no može ju se malo \"stisnuti\" da bolje prima kontakt).

Pozdrav!
Tema zaključana.
12.02.2007 | 03:44
Pa kad se već budeš zabavljao otvaranjem, evo još nekih D.I.Y. ideja:
geektechnique.org/projectlab/726/diy-obs...k-logic-board-repair
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava