SMRZNUT iMac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

SMRZNUT iMac

05.03.2007 | 03:58
Igrajući BB Chess, smrzo se moj intel IiMac 20. Snimio sam poruku i poslao raport Mac-u.
Prilozi:
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
05.03.2007 | 04:32
Kernel Panic je loša i, na sreću, jako rijetka stvar. U većini slučajeva je znak nečeg zaista lošeg - naispravnog hardvera, pokvarene memorije ili težeg oštećenja u file systemu hard diska. Moguće ga je prouzrokovati i neispravnom periferijom.

Od \"mekših\" uzroka mogu nabrojati loše napisane third-party drivere, neku low-level aplikaciju ili pad Rosetta emulacije.

Moja preporuka je da se nakon KP-a svakako provjeri stroj, a ako se slučaj ponovi - onda napravi i puni službeni Apple Hardware Test.
Tema zaključana.
  • User
  • Posjetitelj
05.03.2007 | 09:13
Meni se na iMacu isto jednom desilo, samo se ne sjecam jel bilo do mreze ili Rosette...
Tema zaključana.
05.03.2007 | 17:32
meni se to isto desilo na MBprou, prilikom podizanja stare verzije parallelsa. novija verzija radi uredno.

d
Tema zaključana.
05.03.2007 | 17:48
Hvala na odgovoru i prijavi još takvih slučajeva. Apsolutno zovem servisera!
Što se tiće periferija, preko Kensington huba furam: 3 printera, scaner, teratec hibrid, Activ card (najsumnjivija, nema drivera za X, pod Win idem na Hypo net), a preko jedinog slobodnog USB-a, povremeno kopčam: iPod, digitalca, floppy, mobitel ....
Napominjem, nakon ekscesa stroj radi besprijekorno, iako sad se sjećam da mi u zadnje vrijeme \"neočekivano prekida\" po jednom: Firefox, Photoshop, a vrlo često Big Bang Chess. Joj, ne izgleda presjajno. Javit ću se nakon servisa. Pozdrav svima!
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
06.03.2007 | 07:05
Ma OK, pa nema smisla radi jednog KP-a računalo nositi na servis, Apple Hardware Test možeš i sam izvesti s priloženim DVD-om.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava