glossy ili matt
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

glossy ili matt

13.03.2007 | 19:52
Razlika: gloosy i matt
Imam mac book pro i mislim da ima matt ekran, i po čemu to točno vidim.
Ako ko' može malo bolje objasniti koje su razlike i/ili prednosti u odnosu jedno na drugo.

Unaprijed hvala!
Tema zaključana.
13.03.2007 | 20:47
Mat su mat, a glossy je sjajan. Na glossy vidis svoj odraz na ekranu Navodno glossy ima neko jarkiju sliku ali istovremeno ima refleksije od svjetla po sebi. Meni je mat uvijek bolji.
Tema zaključana.
13.03.2007 | 22:08
imas topic moj koji sam otvorio prije kada sam kupovao lap.
macbook serijski dolazi glossy a mbpro sa mattom iako znam dosta ljudi tu i vani koji imaju glossy, neki od njih zale sto imaju neki su zadovoljni.

glossy je mozda bolji za gledanje dvda, pregled fotki zbog jaceg kontrasta i ako mozes utjecati na osvjetljenje u radnoj okolini. no ako ne mozes, bojim se da bi ti smetala refleksija, kasnije ako se naviknes mozda i ne toliko.

moja preporuka je isto matt.
Tema zaključana.
13.03.2007 | 22:19
hvala na odgovoru,
znači ako vidim svoj odraz na ekranu not good!
Tema zaključana.
13.03.2007 | 22:38
johnny99 je napisao:
hvala na odgovoru,
znači ako vidim svoj odraz na ekranu not good!

pa ovisi kolko ti je stalo do fizickog izgleda, nekoj tajnici je to sigurno zakon!
Tema zaključana.
  • User
  • Posjetitelj
14.03.2007 | 08:28
imo sam MacBook s glossyjem i sad imam iMac s mattom. Glossy mi je koristio na MacBooku jer je ekran bio nesto losiji po kutu gledanja i slabije osvijetljen pa je glossy dosta doprinosio vjernosti boja i sl. iMac sada ima dovoljno jako osvjetljenje displaya koji je zaista odlican i tu mi glossy ne treba, sto su ocito primijetili i u appleu. S glossyjem sam imao dojam cisce slike, no koliko sam skuzio svatko misli drugacije.

Kad se sve zbroji i oduzme, cak ni nije toliko stravicna razlika... ovisi i \"koliko je glossy\" taj glossy ekran. Recimo, na MacBooku je bio nekako izbalansiran da se normalno vidi i po dnevnom svjetlu, dok su neki PC laptopi imali odsjaj kao ogledalo pa mislim da neces pogrijesit ni s jednim ni s drugim, samo checkiraj jos okolo kod Macovaca i pogledaj koji bi ti mogao vise pasat.
Tema zaključana.
14.03.2007 | 23:38
ja imadem glossy i bas mi je super (iako nisam secretary)
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava