Sleep mode?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Sleep mode?

10.04.2007 | 06:11
Jedno pitanje!?! U kakvom je stanju komp kada je u sleep modeu? Konkretno me zanima MBP...
vidim da vas dosta tu opce ne ide na shut down nego da im je komp u sleep modeu...
moze mi neko opisat kakvo je to stanje kompa / latopa ponarucito!?
Dal se trosi baterija kad je u sleep modeu? jel ga smijem nosit okolo ili obavezno shut down pa nost okolo? Moze malo detaljnije o tome pliz...
tnx!
Tema zaključana.
10.04.2007 | 06:28
Nemam book pa necu tvrditi ali AFAIK u sleep stanju pod naponom ostaje jedino ram dakle nesto baterije se mora trositi.
Tema zaključana.
Tema zaključana.
10.04.2007 | 19:56
U biti, tu se radi o dvije stvari.
S aspekta potrošnje struje, preporuča se ugasiti stroj po noći, a i zdravije je za okoliš. A i toplina koja se razvija ostavljanjem maca uključenog čitavo vrijeme slabi njegove komponenete .
Ipak, udar elektriciteta, prilikom uključivanja je puno gori.
Pronađen je kompromis tako da se isključi monitor a stroj se ostavi u sleepu.
Tema zaključana.
10.04.2007 | 20:40
Iskustvo s powerbookom me uči: u sleep modu se troši struja. Ako ostaviš laptop na sleepu nekih dva tjedna, sprazni se baterija do übera i zapovijed mrtav. Dakle, žica u zid i onda tek podizanje sistema....
Ali, ako ga stalno gasiš-pališ bolje je samo zaklipot komp koji ode u sleep, nego gašenje i paljenje. Onaj udar struje kod pokretanja mu škodi više od spavanja...
Tema zaključana.
11.04.2007 | 01:03
znaci smijem ga furat u torbi po gradu dok je u sleep modeu...nebude stete!
Tema zaključana.
11.04.2007 | 16:45
djipster je napisao:
znaci smijem ga furat u torbi po gradu dok je u sleep modeu...nebude stete!

evo meni vec 3 tjedna tako. nemas brige, potrosak baterije je minimalan. a dizanje iz sleepa je perverzija. kolko mu treba, pola sekunde, sekunda? feeetisss
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava