Zanimljiv problem (iMac G5 20'')
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Zanimljiv problem (iMac G5 20'')

12.09.2007 | 20:38
Elem, več sam se javlja kao Mac novajlija pa be paient with me

Dakle događa mi se zanimljiva stvar sa mojim novim (polovnim) mackonjom (star malo više od godine). Povremeno (ne uvik i to me izludjuje), prilikom paljenja kompa upali se u donjem desnom kutu ledica. Ona bi tribala nakon nekog kratkog vrimena nestat, i komp bi se trebao startat. Ponekad (obično nakon noći) ledica nakon starta ostane upaljena i nakon 30tak sekundi se upali ventilator na punu brzinu i ventilira - jako dugo . U čemu je kvaka? Sistemske problem ili hardware?

Jednom kad se starta radi bez greške cili dan ...
Tema zaključana.
13.09.2007 | 00:56
jesi probao s hardware testom sa 1.install diska?
dok stroj radi.. radi.. ne zelim te plasit no garancija je otisla pa bi ako je neki hardwareski kvar popravci za _G5 mogli kostati dosta..
Tema zaključana.
13.09.2007 | 02:06
Problem je izgleda gadan ... al nije mi jasno kako nekad radi, a nekad ne ... kod kompova je obično ili ili, ili radi ili ne
Tema zaključana.
13.09.2007 | 18:48
meni smrdi na logicboard problem, koja košta puno, puuno.. kao da je od chistog suhog zlata $800, $900, $1000 ili oko $600 ako im daš svoju staru.. (naravno u US)
pa se više isplati uzeti novi nego popravljati stari.. ali dok radi, radi.. (evo upravo citam da je moj ibookG4 u seriji notebooka koji nakon godinu i par mjeseci istroše sami svoj logicboard.. simptomi su ti da se ne zele paliti ako se ne stvara pritisak na određenom djelu stroja.. i nenadano samoiskljucivanje.. evo godina i devet mjeseci je izdrzao paklenog rada.. (istina ugasio mi se sam par puta jos u vrijeme dok je bio pod garancijom.. nosio sam ga na pregled no nista nisu nasli.. pa dokle ce vidjet cu.. makar je svoje odradio 1000x)
pzdv!
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
13.09.2007 | 19:42
Bojim se loših vijesti. Ako je ispravljač, još ok, ako je motherboard trošak popravka ti je oko 4500 kn, a to nije isplativo obzirom na cijenu novog.

Tračak nade je da taj model ulazi u poznati iMac G5 recall program jer su baš oni poznati kao serija u kojoj je bilo tvorničkih grešaka zbog loših kondenzatora. Pogledaj na Appleu pod \"extended warranty\" za iMac G5, tražio sam to nedavno i našao tri serije koje su pokrivene tom produženom garancijom jer je Apple priznao tvorničku grešku.

Svoj serijski broj možeš vidjeti u Apple System Profileru.
Tema zaključana.
  • User
  • Posjetitelj
13.09.2007 | 21:53
ili pogledaj jel imas neki firmware update za tog maca
Tema zaključana.
13.09.2007 | 22:16
ostavio ga na servisu, kažu mi da će mi sutra moći reč šta se deilo - okvirno ... odna ću vidit kako dalje - javim rezultate ...
Tema zaključana.
13.09.2007 | 22:18
Probaj procitati tekst pod naslovom About 2. naslov, a na ovoj stranici.
www.apple.com/support/imac/g5/

Možda Ti bude od koristi.

Pozdrav
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava