Veliki problem i veliki minus
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Veliki problem i veliki minus

24.11.2007 | 21:28
Imam MacBook, kupio sam nedavno originalan glazbeni cd ALI CRNI;TJ STRANA KOJA BI SE TREBALA OČITAVAT JE CRNA ne kao kod običnih cd-a. Dakle pitanje je zašto moj macbook nemože čitati takav medij, da samo napomenem da se na pc cd vrti bez problema????????
Tema zaključana.
25.11.2007 | 19:44
Zanimljivo, nisam znao!!
Primjećujem još jedan nedostatak, ovaj put na iMacu..
Postoje oni Cd-i manjeg formata, tj, upola manji od originalnih koje ovaj slot-in na Imacu na prihvaća, zapravo ne znam dal prihvaća jer nisam probao. Bojim da ne ostane zaglavljen unutra!
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
25.11.2007 | 21:13
Jasno piše u uputama da slot-in driveovi na mogu primiti mini-CD i da se mogu oštetiti na taj način.

Čitanje ili ne čitanje nekog medija nema veze s Macom kao Macom, nego samo s tipom pogona. Isti pogon ga ne bi čitao niti na PC-iju. Generalno su slot-in driveovi osjetljiviji, a \"ladičari\" čitaju sve i svašta. Crni CD-i su van standarda i imaju znatno manju refleksivnost od propisane. Presnimi ga na normalni medij ako ti je jako važno.
Tema zaključana.
25.11.2007 | 21:17
Just for the record jucer sam malo cistio i bacao stare cde i slucajno naletio na jedan ljubicasti koji je dole jako taman, skoro crn i iMac ga je procitao bez problema
Tema zaključana.
26.11.2007 | 02:57
da ja ih isto imam par i Macbook ih vrti bez frke.
Tema zaključana.
26.11.2007 | 18:18
moj mb nečita traxdatine crne cedeje...
Tema zaključana.
26.11.2007 | 22:15
Moj iMac ne čita DL-DVDje koje je snimio
Tema zaključana.
  • User
  • Posjetitelj
27.11.2007 | 11:06
Moj iMac chita sve šta sam mu dao da prozvace dosad, pa i crne traxdate
Tema zaključana.
27.11.2007 | 21:11
A da nije mozda stvar u tome da taj audio CD ima copy protection koji radi samo na Widnowsima?
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
28.11.2007 | 03:04
Dobro si se sjetio Riba... vidio sam i toga.
Tema zaključana.
03.12.2007 | 05:26
moguce rjesenje, tko voli nek' izvoli.

www.mackorisnik.com/2007/11/29/manje-je-vise/
Tema zaključana.
04.12.2007 | 01:51
Hm.. da... moj MacBook čita crne traxe i ostale medij šta sam mu davao, uostalom kad smo već kod cd-a, u zadnje vrijeme ili kad god mogu koristim upravo crne jer su punoooooooooooo izdržljiviji od vulgaris cd-a šta se tiče grebanja i ostalih nesreća koje se događaju. Šteta šta nema crnih DVD-a, tj ima, al ih Sony koristi za PS2 igre. Kad sam već kod toga, jeste kad vidjeli ultra izgreban cd/dvd i konzola guta bez beda?! A šta se tiče malih tj mini cd-a i sloat loading driva, mislim da to nije Applova ideja nego Nintendova jer je patent već u uporabi kod Wii konzola Ergo, postoji slot loading drive koji prima mini cd-e
Tema zaključana.
04.12.2007 | 08:16
a kak rješit to kad ne čita crne cedeje. recimo mb.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava