Grafička pomoć
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Grafička pomoć

22.02.2008 | 22:57
evo ovak ja sam nedavno dobio imac,znam da je smješno ali dali postoji možda mogućnost da se grafička zamjeni s nekom drugom?ili je to nemoguće na imacu osim što se mogu rami sam nadogradjivat.hvala unaprijed;)
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
23.02.2008 | 01:16
Kod bilo kojeg iMac modela grafička se može birati kod kupovine kao BTO opcija (Built-To-Order). Kasnija izmjena nije moguća. U većini slučajeva to i ne bi imalo mnogo smisla jer je hardver vrlo lijepo uravnotežen - tj. jača grafička bi samo pomaknula usko grlo na drugo mjesto.

iMac je stroj koji treba koristiti onakav kakav je zamišljen. To obično potraje 4-5 godina. U trenu kada više nije dovoljan, treba ga prodati i kupiti novi iMac!
Tema zaključana.
23.02.2008 | 01:49
Kod bilo kojeg iMac modela grafička se može birati kod kupovine kao BTO opcija (Built-To-Order). Kasnija izmjena nije moguća. U većini slučajeva to i ne bi imalo mnogo smisla jer je hardver vrlo lijepo uravnotežen - tj. jača grafička bi samo pomaknula usko grlo na drugo mjesto.

iMac je stroj koji treba koristiti onakav kakav je zamišljen. To obično potraje 4-5 godina. U trenu kada više nije dovoljan, treba ga prodati i kupiti novi iMac!

hvala
Tema zaključana.
23.02.2008 | 01:59
dpasaric je napisao:
Kod bilo kojeg iMac modela grafička se može birati kod kupovine kao BTO opcija (Built-To-Order).
Hm? Ne vidim nigdje tu opciju u americkom apple storeu ni igdje na siteu.
Nit se sjecam da je bilo toga kad sam kupovao prosli model iMaca...
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
23.02.2008 | 03:16
Uvijek je bio neki oblik opcije, jedino što su sada kod zadnje serije malo pojednostavili stvar, pa sada velikodušno samo low-end model ima Radeon 2400. Na početku je 2.8 model bio samo po narudžbi, a sada se može \"redovno\" kupiti i ako se dobro sjećam slično je bilo s grafičkom. Kod prošle, bijele, serije standardna je bila nVidia 7300, a mi smo za firmu npr. BTO naručili 7600 (uz naravno čekanje od 30 dana za BTO). Bilo je toga i kod nekih Lampi koliko se sjećam (tada je bila razlike u 32 ili 64 MB VRAM-a), a danas se npr. MacBook Pro može BTO naručiti s full-HD ekranom. No, sve skupa nije to za neku pohvalu jer je izbor, ipak malčice preuzak.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava