Monitor problem!!!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Monitor problem!!!

20.04.2008 | 12:08
Pojavila mi se jučer okomita crta na desnom dijelu ekrana od vrha do dna. Ima li tko iskustva s takvim stvarima, da li je to moguće ikako ukloniti? Pokušao sam reset PRAM, ali ništa.
Tema zaključana.
20.04.2008 | 12:36
Deprimirajuće! Meni se to isto desilo na jednom (Philips) LCD-u, okomita plava crta, ali lijeva polovina.
Rekoše u servisu (ZG, Primorska) da se ne da popraviti, a izmjena panela je preskupa.... Za utjehu na Imacu
20"-Intel, od prvog dana imam svjetlu sijenu u gornjem lijevom kutu. Vidjeh da i oni u kreativnom imaju na
24" isto to, ali puno više. Sve je to, ipak potrošna roba. Iz protesta ću kupit clon maca i samsung monitor-
2 komada ili ćak 3, a popravljat ću ih macolom od 400 gr. (Pevec, 37,-kn).
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
20.04.2008 | 12:49
Vertikalna crta je problem a konekcijom jedne od vertikalnih magistrala na samom LCD panelu, neki kažu da u nekim slučajevima jest popravljivo uz pimpljav posao, ali se to generalno ne radi nego se mijenja panel. Vidio sam takvu stvar na 17" PowerBooku.

Crna sjena na vrhu ekrana je druga stvar - i često je posljedica pušenja kraj računala. Uzorak je jasan - niti jedan stroj iz iste serije kraj kojega se nije pušilo nema takav problem. Ventilacija na iMacu radi kao dimnjak od dna prema vrhu i sav taj dim i mikročestice prolaze kroz stroj, pa se očigledno nakupe između dva sloja na vrhu panela.
Tema zaključana.
20.04.2008 | 13:36
Nije CRNA sijena, već svjetla, tj. svjetlija od pozadine i od prvih je dana. Jedino, ako nisu šmrkali bijelo dok
su montirali comp u Macu. A i ekipa u kreativnom je na bijelom, a ne na crnom! Naravno, šalim se, ne poznajem ih.
Tema zaključana.
20.04.2008 | 13:45
Hvala na odgovorima.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava