Magsafe djubar
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Magsafe djubar

19.05.2008 | 23:08
Ok, zasto je cuveni MagSafe konektor napravljen tako da ga moras vuci za zicu da bi ga odspojio?
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
20.05.2008 | 01:09
Dobro pitanje, to i mene smeta, nekako mislim da ću ga isčupati za ozbiljno... no, valjda su izračunali da je to okej i bez rizika.
Tema zaključana.
20.05.2008 | 09:49
Na stranici

http://blog.wired.com/cultofmac/2007/05/apple_keep_your.html

kaže ovako:

Apple's MagSafe power connector, the power cord that connects to new Mac laptops magnetically, is one of the more innovative hardware features to hit portables in years. The MagSafe connector doesn't jack in to a laptop; it connects via a magnet so if you stumble over the cord, it just disconnects and your MacBook doesn't come tumbling off the table.

Dakle, ako je dizajniran upravo s tom osobinom na umu, onda je svakako predviđeno da se otpaja potežući za kabel, zar ne?
Tema zaključana.
20.05.2008 | 11:51
Mislim da ga nebi smjeli povlaciti za kabel vec ga slomiti prema gore ili dolje... ja sam svoga povlacio za kabel pa sam se nasao u situaciji da sam povukao 700 kuna za novi...
Tema zaključana.
20.05.2008 | 12:44
smayoo je napisao:
akle, ako je dizajniran upravo s tom osobinom na umu, onda je svakako predviđeno da se otpaja potežući za kabel, zar ne?

Ima smisla.
Ali poznajuci Apple, vjerojatno je projektiran da se raspadne neposredno nakon isteka garancije. :-P

Ma "lomim" ja njega da ga odspojim, no pritom isto moras drzati sa kabel...u prevodu, konektor uopce nije napravljen da ga primis prstima.

Vezano uz to, nije mi jasno zasto su uopce napustili onaj savrseni yoyo dizajn, osim zbog promjene same.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava