Nova Macbook baterija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nova Macbook baterija

15.06.2008 | 14:09
Zna li netko da li nova macbook baterija (još zapakirana) gubi svoj kapacitet ako stoji....da li bi bilo bolje da je se koristi ili ce biti uredu dok ju prvi put ne iskoristim, kad mi ova bude već "istrošena", šta ja znam za negdje 2 god,????
Tema zaključana.
  • Dijete
  • Posjetitelj
15.06.2008 | 14:57
Svaka baterija čim izađe sa proizvodne trake počne gubiti svoj kapacitet..

Mislim da će ti taman nakon 2, 3, 4 godine, bilo ona stajala ili ne, biti "istrošena"..

To je po mojim saznanjima, ako su lagali mene i ja lažem vas..
Tema zaključana.
15.06.2008 | 16:08
Nije baš tako za sve baterije. Osobine se razlikuju ovisno o tehnologiji na kojoj se bazira baterija. Olovna se trajno prazni i nepovratno propada ako se predugo ne napuni i poslije više-manje istog vremena je trajno istrošena. Nikalska ima memorijski efekt pa joj se životni vijek smanjuje brže ako se prije punjenja ne isprazni do kraja, a sporije propada ako se skladišti prazna. Litijska najsporije (gotovo zanemarivo) propada stajanjem i nema memorijski efekt pa joj je životni vijek definiran brojem ciklusa punjenja/pražnjenja.

Pretpostavljam da je baterija za MacBook litijska. Dakle, bolje ju je ne koristiti, nego pohraniti na +10 do +20 stupnjeva, ako si ju već kupio. Inače je najpametnije kupiti bateriju onda kad ti treba, ne stariju od 6 mjeseci.
Tema zaključana.
15.06.2008 | 17:18
evo već jesam, hvala...da litij ionska je...
Tema zaključana.
25.06.2008 | 15:18
kad smo vec kod baterija,i ako nije tajna,znas li gdje se mogu nabaviti baterije?
Tema zaključana.
25.06.2008 | 15:42
Ima ovdje, ovisi za koji stroj ti treba? I apple store bi ih trebao imati...
Tema zaključana.
25.06.2008 | 17:58
Kod nas su cijene bezobrazne kao i za sve ostalo vezano uz Apple.
www.macsales.com provjereno shipa kod nas i cijene su pristojne
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava