Zasto se smrzava?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Zasto se smrzava?

19.07.2008 | 13:37
Pozdrav!

Imam G4 1.250 duo ,1g RAM, mac os x 10.5.4 Kad ga upalim i odem na net smrzne se u roku od 15min i to tako da se prvo safari zbloka, pa se na nista drugo neda kliknuti od onog glupog rotirajuceg pointera, a ako kliknem smrzne se sve. Nebi to bilo nista cudno da nakon sto ga resetiram to se vise nece dogoditi i nakon sto radi dva dana u komadu! Znaci smrzne se tocno i bez iznimke svaki drugi put! Nemam ideju sto bi mogla biti greska???
Tema zaključana.
19.07.2008 | 14:48
Smrzavanje je obično rezultat pregrijavanja ili neispravne memorije. Baci oko na temperaturu procesora sa nekim od utilityja koji to pokazuju, probaj izvaditi dio memorije kao drugu opciju pa vidi hoće li se što promijeniti. Za svaki slučaj probaj kreirati novi user account pa radi s njim, u tom slučaju ćemo otkloniti softverske probelem, iako ne vjerujem da je tu problem.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
19.07.2008 | 15:30
Klasična procedura:

- prvo Apple Hardware Test, ako je OK, onda
- Disk Util test diska, ako je OK, onda
- novi user, da bi se suzio krug ako se radi o softverskom konfliktu...

U 95% slučajeva ovako ćeš doći do uzroka problema.
Tema zaključana.
19.07.2008 | 19:58
dpasaric je napisao:
Klasična procedura:

- prvo Apple Hardware Test, ako je OK, onda
- Disk Util test diska, ako je OK, onda
- novi user, da bi se suzio krug ako se radi o softverskom konfliktu...

U 95% slučajeva ovako ćeš doći do uzroka problema.

Softver nije, kako da pokrenem Apple Hardware Test?
Jel moze biti do mrezne? komp mi je uvjek spojen na net i to se desava dok cackam po netu a moja veza je malo problematicna...
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
19.07.2008 | 21:41
Nalazi se na originalnom CD/DVD-u koji dolazi uz stroj. Obično ga tipka "D" aktivira pri bootu (piše na samom mediju). Može i OPT/ALT, pa će ti ga ponuditi kao bootablini session.
Tema zaključana.
20.07.2008 | 13:11
Probat cu, hvala na informacijama
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava