problem s g4
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

problem s g4

28.07.2008 | 00:34
hmm,dakle imam mac powerbook G4, nije se mogao upaliti.to sam opisao i dobio odgovor bas na ovom forumu, i sad frka je u tome sto mi se to ponavlja.znaci upalim mac bez frke, radim na njemu, normalno na shutdown ugasim, i kad ga iduci dan idem upaliti nema teorije da se upali.drzim tipku power duze vremena, dam macu sat 2, mirovanja i onda se pali normalno.nakon nekoliko normalnih dizanja sistema, sad mi neide dalje od loga jabuke, ali ne daje ni ikakvu poruku.samo ucitava one crte ispod jabuke i tako unedogled.sto da cinim??
Tema zaključana.
28.07.2008 | 00:51
Probaj ovo:
1. Power management unit reset, ovisno o modelu procedura je opisana ovdje: support.apple.com/kb/TS1812?viewlocale=en_US
2. Open fimware reset: support.apple.com/kb/HT1379
3. Mozes li ga bootati sa install CD-a?
Tema zaključana.
28.07.2008 | 00:55
dojadilo mi cekati, pa sam ga ugasio.kad sam ga ponovno pokrenuo normalno je digao sistem.neznam da li je frka u bateriji, jer ga koristim samo preko punjaca,prije par dana vadio sam rame,vratio ih i od tada je sve pocelo.ali vratio sam ih natrag, i gledao sve je ok.neznam, glupo je malo, radi ok, ali tek kad on hoce upaliti.moram se pomoliti prije svakog paljenja da bude ok.
Tema zaključana.
28.07.2008 | 18:28
Probaj reinstalirati OSX. Kad sam imao iMac Intel isto se znalo dogoditi (u dvije godine oko 4 puta). Nakon reinstala sve je radilo neko vrijeme ok pa onda opet. Moli Boga da ti nije otišla matična ili napajanje, u tom slučaju nema druge nego s njim u smeće, pošto su ti dijelovi za Mac ABNORMALNO SKUPI a još rjeđe nabavljivi. To je nažalost "cijena" po meni "neinteligentnih zatvorenih sustava", gdje na kraju priče oni bogati postaju još bogatiji preko kičme naivaca.
Tema zaključana.
  • Dijete
  • Posjetitelj
29.07.2008 | 01:13
here comes the rain again..
Tema zaključana.
30.07.2008 | 12:00
Dijete je napisao:
here comes the rain again..

Tema zaključana.
30.07.2008 | 18:08
Tema zaključana.