shared PCs
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

shared PCs

12.08.2008 | 23:17
okej. imam filing da sam napravio ono sto ste mi rekli da izbjegnem koliko je moguce.. malo prije su mi se u finderu pokazala sa lijeve strane 2 shared PCja iz kuce. to mi se do sad nije desavalo.. sad sam jakoljut/zbunjen/uplasen. sto sam to aktivirao? kako deaktivirati? nadam se da ta 2 PCja nemaju mogucnost kopati po mom macu. ako sam stvarno ucinio ono sto mi niste preporucili, ucinio sam to nesvjesno. AAAAAAAAARGHHH
puno hvala na odgovorima..
Tema zaključana.
12.08.2008 | 23:42
sad sam jako paranoican.

ugl, nije mi jasno kako su se mogli pojaviti? imamo samo zajednicki ulaz na adsl. but still dont get it.
Tema zaključana.
13.08.2008 | 00:16
Nisam pri Mac-u da probam reproducirati, ali ako ih ne želiš tamo, probaj ih jednostavno odvući u smeće.

EDIT:

Zapravo ne. To je vjerojatno cool - to su ikonice koje predstavljaju njihove diskove koje si mountao, pri čemu je Mac Samba klijent, a PCji su Samba serveri. Dakle nema rizika za Mac.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
13.08.2008 | 00:18
Bez panike, pa to je normalno. Leopard uredno izlista sa strane sve što vidi na mreži. To ne znači niti da imaš pristup na njih bez lozinke, a to pogotovo ne znači da oni imaju pristup na Mac ako im to posebno nisi dozvolio.
Tema zaključana.
13.08.2008 | 00:28
super sad sam sretan (sto sam presao na mac uopce )
imam jos jedno pitanje.. za potrebu spajanja sa jednim PCjem preko crossover kabela kliknuo sam desnom tipkom na ikonu diska i pod 'get info' otisao na general gdje sam stavio kvacicu na shared folder. tada mi se pojavilo neko pitanje koje sam ovlas procitao i kliknuo enable. pitanje mi se vise ne pojavljuje kada stavljam/micem kvacicu. jel to neki problem?
Tema zaključana.
13.08.2008 | 02:10
Nije neki problem, no nije mi jasno jel si šero macov disk ili pc-jev... obično da bi imao pristup na mac, možeš samo u tzv drop box slati stvari ako su kompovi na istoj mreži, inače ti treba šifra da bi mogao šetati dalje po fajlovima
Tema zaključana.
  • User
  • Posjetitelj
13.08.2008 | 09:57
hmmmmmmmm cini mi se da si share-ao cijeli disk pa postoji određeni rizik da netko s mreze vidi njegov sadrzaj, al mislim da bez sifre i kor. imena tesko ipak, a i mora ti file sharing u sys. pref. bit aktiviran
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava