Ukljucenje na Internet ?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukljucenje na Internet ?

16.07.2009 | 13:06
Nakon poduzeg cekanja napokon sam se dokopao iMac G4 20" ( Leopard ) i to direktno iz Amerike. Nazalost ne radi mu wireless zbog puknuca jednog djelica na kablu na mjestu gdje se spaja AirPort kartica. Zbog toga sam mislio spojiti se na Internet preko AirPort expressa i Ethernet kabla ali mi ne ide ... pa trazim pomoc.

Wireless signal za cijelu kucu siri se sa Gigast SE 555 rutera i sve mi uredno radi na mom starom G4. Imao sam namjeru postaviti AX u polazaj da prima taj wireless signal sa Gigaseta i proslijedi ga ethernet kablom na Lampu.

Otvorio sam AirPort Utility ali se na snalazim bas najbolje jer nisam do sada nista mijenjao vec je AX ponekad sluzio za postaviti wireless mrezu ako bi Gigaset "zakazao".
Tema zaključana.
16.07.2009 | 14:42
Nemam sada pristup na svoj Airport Express, ali u osnovi samo trebas namjestiti da se Express spaja u "client modu", tj da se spaja na postojecu wireless mrezu. Mislim da ti to ponudi u jednom od koraka u configuration wizardu.
Ako zapne pogledat cu ti veceras doma.
Tema zaključana.
16.07.2009 | 16:24
Mislim da je rjesenje je u bridge modu. AirPortExtrime ima tu mogucnost. Pazi na IP adrese.
Tema zaključana.
16.07.2009 | 16:52
Problem je sto ja ne nalazim opciju CLIENT moda a o IP adresama zaista pojma nemam. Zabrinjava me da u AirPort Utility prozoru imam AX lijevo u vrhu ali desno pise slijedece :

AirPort Utility has not discoverd any existing wireless netweorks.Do you alredy have a wireless network ?

❍ I have a wireless network and woant to add AirPort Express or replace an existing device on my network

❍ Ido not have a wireless network and I want to create one

❍ I want to connect AirPort Express to my computer or networking using Ethernet

Go Back Continue

Kao da ne prepoznaje mrezu sa Gigaseta ??
Tema zaključana.
17.07.2009 | 14:24
Moze li netko barem reci da li AirPort Express ima mogucnost da prima wireless signal i da ga Ethernet kablaom proslijedi u comp? Ima li netko nesto slicno ?
Tema zaključana.
17.07.2009 | 16:29
Nisam nikad probao, ali od onih gore opcija ona zadnja bi trebala biti ono sto trazimo. Probat cu i ja prvom prilikom (nazalost prilike se u zadnje vrijeme ne ukazuju precesto )
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava