Server se sam od sebe restarta !?!?!
(0 korsinik/a gleda/ju temu) 

Server se sam od sebe restarta !?!?!

31.07.2009 | 15:25
Evo, ovo još nisam vidio u svojoj praksi:
G4 Silver, 864MHz, 1GB RAMa, Mac OS X Server 10.5.7.

Server sam nanovo instalirao prošlu subotu uz formatiranje diska. Radi je do jučer, 30.07. sve 5.
I danas, od jutra, samo od sebe, malo radi 20ak minuta i onda se jedno 4-5x restarta, pa onda opet malo radi, i opet restart i to 4-5x za redom...

Pomagajte !!!
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
31.07.2009 | 15:57
Jednostavno, termalni osigurač napravi shut-down, a imaš vjerojatno podešen "auto-restart in case of power failure". Otvori ga i detaljno očisti, pogotovo hladnjak grafičke.
Tema zaključana.
06.08.2009 | 11:47
dpasaric je napisao:
Jednostavno, termalni osigurač napravi shut-down, a imaš vjerojatno podešen "auto-restart in case of power failure". Otvori ga i detaljno očisti, pogotovo hladnjak grafičke.

Davore,
pokušao sam sve napraviti ali se još uvijek sam od sebe gasi (kada se ugrije).
Ono što sam primjetio, a to je da kada je stroj ugašen, a kabel od napona normalno priključen na stroj, power suply je dosta topao i gije se. Kad stroj upalim, radi dok se ne zagrije a onda se počne restartati.

Gdje se točno nalazi termalni prekidač? Kako podesiti ovo: "auto-restart in case of power failure"?

Hvala.
Tema zaključana.
06.08.2009 | 12:14
Evo, ovo mi treba ako netko imade ili zna kao to riješiti:

Power suply za:

Power Mac G4
Model number: M8493
100-120V-/200-240V-8A/4.5A, 50

Tu su slike:

PRVA
DRUGA
Tema zaključana.
06.08.2009 | 18:20
Za pocetak ja bi pokusao zamijeniti sve elektrolitske kondenzatore u napajanju. Trosak od sake kuna a velike su sanse da ce to rijesiti problem. Upravo imam doma jedan Quicksilver koji se isto voli ugasiti iz cistog mira i pokusati cu isti zahvat. Kod nas ces tesko naci drugo napajanje, eventualno eBay, ali ni tamo ne znas sto ces dobiti a i dista su teski = skupa postarina.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava