MacBook Pro za jaja ispeći
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacBook Pro za jaja ispeći

19.10.2009 | 23:11
Pozdrav!
Danas sam doživio nešto čudno. Imam posljednji MacBook Pro 2.66 GHz. Inače ga samo zaklopim kad ga ne koristim, ne radim shut down i tako već tri mjeseca i sve ok. Danas sam došao s posla i bez da ga otklopim stavim ga direktno nakon što sam ga otpojio iz struje u neoprenski sleeve i nosim sa sobom. Dođem u drugi stan i stavim ga na stol u sleevu. Nakon 3 sata hoću ga izvaditi da ga upalim i čujem kako glasno radi. Kad sam ga izvadio ventilatori su radili maksimalno, cijeli laptop, ekran i kučišće vruće ko vrag, skoro nisam u ruku mogao uloviti od vrućine, jaja za ispeć. Ugasio sam ga i ponovno upalio, starta se os, i brzo se ohladi, ventovi usporavaju i sve ok radi.
Molim pomoć, zašto bi se upalio u sleepu, zaklopljen bez ikakvih timera namještenih, baterija na default, od aplikacija Safari, iTunes, QuickTime, Preview i Word. Znam da su ti sleevovi loši za temperaturu, ali bio je hladan i zaklopljen kad sam ga stavio nutra.
Ako imate iskustva s ovakvim glupostima molim za savjete.
Hvala
Tema zaključana.
19.10.2009 | 23:36
Možda imaš Bluetooth miša koji se slučajno uključio ili ostao uključen u torbi (i imaš uključenu opciju da bluetooth uređaji bude računalo iz sna).
Tema zaključana.
19.10.2009 | 23:56
Novi multitouch trackpad je razlog što uopće nemam miš za laptop.
Hvala na odgovoru, ali ništa od uređaja koji bi ga budili niti od softvera. Prvi put mi se to dogodilo i nadam se zadnji put.
Tema zaključana.
20.10.2009 | 09:14
Možda je netko koristio daljinski na drugom meku koji ga je aktivirao. To se meni dogodilo.

A možda ti je krivac Word petokolonaš
Tema zaključana.
20.10.2009 | 10:51
Zna se desit ako ga prekineš kad sistem radi sa find ili sličnim stvarima. Kad ga zaklopiš pričekaj malo dok ti dioda ne počen treperiti, onda si 100% siguran.
Od 10.6.1 se sleep uključuje malo sporije, tj ne iste sekunde nakon zatvaranja poklopca - zašto, nemam pojma.
Tema zaključana.
20.10.2009 | 16:08
Ocito je u neku petlju upal. Kaj BT mis more buditi komp ako je poklopac zatvoreni. Mene su uvjeravali da samo zicani (mis ili tipkovnica) to rade. Zakaj ga ne gasis preko noci?
Inace (imam 2.16 model 2.2) procesor ode preko 80 stupnjeva (pogotovo ako je na napajanju), ali kad radi neka zahtjevno (dekodiranje filma ili promjena velicine grupe slika). Stavio sam fancontrol koji mislim bolje odradjuje hladjenje.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava