AirPort Extreme Base Station, kao PrintServer
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

AirPort Extreme Base Station, kao PrintServer

05.11.2009 | 15:42
Pozdrav ekipi!

evo imam jedno pitanje da li je netko pokusao i kako to radi.
Spajanje na net sam imao KASDU (flshanu kao modem) i na nju spoje AirPort Extreme kao ruter,
preko kojeg je sve izkonfigurirano i na uSB port spojen Printer.
Na mrezu se spajaju dva Mac racunala i 3 PC laptopa.Unutar mreze su bila i dva Access pointa za multimedijalne diskove i SAT.
Sve je to funkcioniralo uglavno ok, samo je losa kvaliteta linije nekad uzrokovala gubitak veze.
Prije 2mjeseca Tcom je ponudio za istu cijenu(flat sam preplatnik) uvodjenje Oprickog kabela i opticke veze. Odmah sam pristao zbog stabilnosti i kvalitete linije koja se vise ne dijeli s telefonom.

Danas su mi to spojili i donjeli su svoj modem(siemens opticki) i Siemens bezicni ruter.

E sad me zanima prije nego krenem u pokusaje, da li je moguce spojiti AirPort Extreme samo kao accses point i iskoristit njegov print server varijantu, jer on kao ruter mislim da nece moci ic na opticki modem...

Hvala na pomoci
Tema zaključana.
05.11.2009 | 16:18
Da. Kao samostalni print server bude radio, ali ga trebas postaviti u bridge mod ili nekaj takvo. A kao router mora raditi jer ti Siemens modem (vrlo vjerojatno) ima LAN izlaz. U stvari to je media konverter (optika na bakar) i modem u jednome. Nemas kaj izgubiti ako probas. Siemensov router u tom slucaju ni ne trebas.
Da sam na tvom mjestu, koristio bi samo APE za pristup mrezi (i bezicno i zicano).
Pozdrav
Tema zaključana.
05.11.2009 | 16:32
Po opisanom ne vidim razloga zasto ne bi citav setup kakav ja spojen bio na Kasdu jednostavno spojio na Siemens bez ikakvih zahvata...
Tema zaključana.
05.11.2009 | 19:06
pa da, Riba je u pravu. Samo na Siemensa spoji airport extreme i sve ostavi kak je bilo. Airport extremu je ionako svejedno kak do njega dolazi net: preko optike ili ADSL-a i telefonske linije. I gotovo. Trebalo bi šljakati kak je i radilo dosad
Tema zaključana.
13.11.2009 | 16:23
Nazalost Riba nije u pravu...
Ne radi...
Logicki izgleda da je moguce spojit ga, jer se spaja preko utp kabela i ruter je, ali ne sljaka..
Ni meni nije jasno zasto, jer taj isti simensov ruter T-com nudi i u ponudi gdje nije opticki vod.
Sama konfiguracija je cudna jer Tcom "#man" koji vam donese Ericssonov modem, na koji se spoji Simensov ruter, je ruter spojio s modemom na jedan od dva IPTV ulaza, te sam misleci poslije kad sam isao provjerit sto je sve radio, zamjenio na ulaz Eternet(znaci crveno i zeleno) i nevjerovatno, opticki modem je sve odradio osim spajanja na internet, a sam AirPortEx. je svijetlio zeleno i pri ulasku u njega nista nije davalo naznaku da nije spojen na internet, ali interneta nema samo prazna stranica...
Naravno kad se sve vrati na Simens/ericcson, sve sljaka...
Cak sam vidio u postavkama Simensa da usb na njemu sluzi za PrintServer i Data, a ne kako su oni iz Tcoma rekli "..ako nemate mreznu karticu, spojite se USB..:"strasno...

Uglavnom, ostavit cu ovako, samo to su dupla veci uredjaji u odnosu na AirPort i staru Kazdu, malo mi ne lezu oku..(mislio sam da razvoj ide prema manjim uredjajima, a ne vecim)...

Pozdrav, hvala na razmjeni misli
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava