RAID server
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

RAID server

05.11.2009 | 16:31
Kako baratam s podosta vrijednih (meni) podataka, a glede sigurnosti pohrane kupio sam PLANET NAS-7201 2-Bay SATA RAID Server kućište i uvalio dca terebite diska. Sve uredno poštekao (Switch, struja), otvorio upute za priloženog CD-a za instalaciju za MacOSX. Doduše upute su za Panter, a ja imam Leopard, ali je to sve tu negdje. I ostalo je TU NEGDJE.
Sve po uputama - DHCP Auto, pa Connect to Server, pa upiši - smb:// i IP adresu NAS RAID Servera... E tu je zapelo. U uputama je defaultna IP adresa 192.168.0.100 - naišta od konekcije, -adrese po DHCP-u (veće-manje, broj po broj - naišta od konekcije. U networku se ništa nevidi osim drugih računala.
Ima li itko kakva saznanja o tome i može li mi pomoći.
Tema zaključana.
05.11.2009 | 16:49
Drugih racunala? Kako si spojio tu kutiju? Da nisi na router? Po opisnom cini se da za inicijalni setup moras spojiti komp direktno (ili preko switcha) na to cudo, on ce ti dodijeliti IP adresu i onda se spojis na njega (192.168.0.100). Da li je adresa 'ziva' mozes pogledati sa naredbom ping 192.168.0.100 u terminalu.
Tema zaključana.
05.11.2009 | 18:45
Sve ide preko Switcha
Tema zaključana.
05.11.2009 | 18:56
Pokusaj ga pronaci sa programcicem Bonjour Browser (pokaze ti sve na mrezi), besplatan je. To je i mene zezalo sa WD World Edition, nekad ga je Mac sam prepoznao, nekad ne.

Link: www.tildesoft.com/Programs.html
Tema zaključana.
06.11.2009 | 18:50
Za pocetak koju IP adresu ti ima Mac da vidimo jesu li uopce u istom subnetu. Pokusaj ono sto sam ti rekao, spoji mac na Planet direktno mreznim kabelom.
Tema zaključana.
08.11.2009 | 21:20
Izgleda da sam digao bespotrebno paniku.
Sprava je definitivno neispravna (isprobana instalacija i na PCju).
Vratio u dučan, uzeo drugi i radi ko beba.
Hvala vam na trudu.
Tema zaključana.
09.11.2009 | 08:27
Vec je bilo rijeci. Samo jedan DHCP server moze biti u lokalnoj mrezi.
Dobro da si rijesio problem. Mozda za ubuduce, direkto se spoji svakao na komp i iskonfigurira, a tek onda u mrezu.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava