Maticna Ploca
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Maticna Ploca

21.11.2009 | 19:29
Pozz svima!!

Dakle, zanima me da li se nakon zamjene maticne ploce na Macbook prou izgube svi podaci,datoteke ili sve ostane kako je i bilo?
Tema zaključana.
21.11.2009 | 20:03
Svi ti podaci, datoteke nalaze se na HDD, a ne na matičnoj. Dakle, ako disk ne diraš, neće se izgubiti ni podaci.

Ipak, zdrav razum govori da je pametno napraviti backup cijelog diska prije ikakvog servisa (nikad ne znaš što će serviser i zašto napraviti).
Tema zaključana.
21.11.2009 | 20:24
Ok, kad smo kod matične, jedno pitanje dečki. Pojam SBC ili Single Board Computer se, koliko vidim, veže uz star(ij)e strojeve. Mene pak zanima, bi li recimo mini ili neki drugi mac s intergiranom grafuljom (macbook, iMac s nvidijom 9400, macbook pro 13") odgovarali tom opisu? Ili se SBC kao takav vezuje i uz određeni način rada tj, operativnog sustava?
Hvala unaprijed,
Tema zaključana.
21.11.2009 | 21:09
Ja sam taj pojam čuo kao sintagmu za kompaktne "thin" klijente industrijske klase, gdje je na tom "single board" integriran i touch panel, a računala rade bez miša i tipkovnice. Primarna im je namjena upravljanje industrijskim procesima i sl, a montiraju se na zid ili na vrata upravljačkog ormara u nekom industrijskom pogonu. Često (još od prije 6-7 godina) nemaju ni HDD, nego SSD, a rade ili na Win CE, ili na Linuxu.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava