Imac zaledio
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Imac zaledio

27.12.2009 | 16:15
ma riba, do prosle godine sam koristio pc i nikad mi nije HD riknuo,moj stari sony vaio sad starci koriste i nemaju nikakav problem s njim mada mu je 9 godina vec.a ovom poslije godinu ja moram kontati je li mu i kad ce mu hd riknuti.gdje je tu kvaliteta?
Tema zaključana.
27.12.2009 | 19:42
Nema vise kvalitete...iz mojeg iskustva, pogotovo sto se tice 2.5" diskova, to je uglavnom smece, i dosta ih krepa nakon godinu-dvije, ovisno o modelu i proizvodjacu. U svakom slucaju treba biti spreman na nesto takvo.
Naravno da kao i sa svim to nekad nije bilo tako... a nadajmo se da ce uskoro SSD zavladati pa nece trebati toliko brinuti o tome.
Tema zaključana.
27.12.2009 | 20:43
jesi li slucajno pogledao onaj sajt sto sam ga postavio gore?Isplati li se ovaj hd naruciti www.ifixit.com/Apple-Parts/1-TB-SATA-Des...Hard-Drive/IF107-083
Tema zaključana.
28.12.2009 | 01:26
Nisam, jer se odvijek ravnam po onome - kupi najjeftiniji i pobrini se za backup...
Tema zaključana.
28.12.2009 | 08:35
Sa zaledjivanjem sam imao problema na miniju, slicni simptomi, koji put hoce, koji put nece. Disk bio u garanciji i zamijenili su mi ga u servisu (gratis - fala bogu). Novi kod njih je barem duplo kostao. Bojim se da SSD necejos neko vrijeme, dok ne rijese probleme s kontrolerima i pisanjem u celiju. Ja sam razmisljao o CF kartici.
Apropo (to se tak ne pisa, ali ne znam francuski) jeste primjetili koliko je iPhone po tom pitanju spor (kad se prebacuju pjesme na njega), dok jedan iPod (8GB) to radi osjetno brze. lol
Tema zaključana.
01.02.2010 | 00:06
evo opet mene.poceo je ucestalo da mi zaledi pri paljenju.Znaci dodje do jabuke i ni makac dalje.onda ga ugasim, ponovo startujem i onda se upali normalno.Da li negdje mogu prekontrolisati hd?Sad sam isao na njegov program provjere diska i tamo mu nije nasao ni jednu gresku.Ali evo ima par dana cim je malo duze ugasen sa paljenjem imam problema.Da li je moguce da imam problem sa externim hd-om?Ne znam sta da radim.Prije tri mjeseca mu je istekla garancija od godinu dana mislim da mi je preskupo da ga nosim u ovlasteni servis da ga poprave.Da li je komplikovano da ga sam zamijenim?
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
01.02.2010 | 00:10
Da, moguće je, kolega je imao sličan problem kod boota i bio je disk, tj. ne sam disk, nego eksterno FW kućište.
Tema zaključana.
01.02.2010 | 00:25
a sta sad da ja radim.da li se to moze kako provjeriti a da ne moram nositi mac na popravku.Htio bih prvo biti siguran sta je u kvaru pa onda preduzeti mjere.
ima li kakav program da se hd testira?
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Prijava