MiniDisplayPort na DVI/VGA vs MiniDVI na DVI/VGA
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MiniDisplayPort na DVI/VGA vs MiniDVI na DVI/VGA

12.01.2010 | 22:46
Ecvis17 je na Vikalici upitao:

jel ovo spaja mbp i Apple Studio Display (ne cinema nego one plasticne starije) »Klikni!«

Elem, ne znam kako za koji MBP, za moj MBP (late 2008) - da, to je taj adapter. Neki drugi strojevi (npr. MAKov MacBook) imaju MiniDVI, a ne MiniDisplayPort pa za njih treba drugačiji adapter.

Da bude jasnije, ovo je MiniDVI port:
DSC00031.JPG
Tema zaključana.
12.01.2010 | 22:48
A ovo je MiniDisplayPort
c294_081201_minidisplayport_01.jpg
Tema zaključana.
12.01.2010 | 22:55
Pišem ovo jer sam i sâm nedavno napravio pogrešku i sebi nabavio MiniDVI umjesto MiniDisplayPort adaptera.

Inače, za oba tipa može se nabaviti adapter na VGA, DVI, ili HDMI. Preporučam E-bay, i to neki e-bay shop baziran u Hong Kongu ili okruženju, s obzirom da s troškom slanja ispada i 2-3 puta jeftinije nego u shopovima po EU ili USA i (!!) brže stiže.

Na primjer:

shop.ebay.com/jinbostore/m.html?_nkw=&am...g=&_trksid=p4340
Tema zaključana.
13.01.2010 | 01:14
Smayoo mislim da mi imamo isti mbp.
I znam da imam minidisplay port ... no nisam siguran kaj je potrebito s druge strane. Koliko vidim to bi trebalo biti ovo sto sam linkovao ranije?
U biti taj Apple Studio monitor, nisam siguran ako ima istu konekciju kao Cinema ... jer ga niđe ne navode vise ko referencu.
fwd4.me/BCA to se cini to?
Tema zaključana.
13.01.2010 | 10:32
ecvis17 je napisao:
U biti taj Apple Studio monitor, nisam siguran ako ima istu konekciju kao Cinema ... jer ga niđe ne navode vise ko referencu.
fwd4.me/BCA to se cini to?

Prvo ti provjeri da li je ta Cinema sa DVI ili ADC konektorom. Ako je ADC, onda trebaš DVI to ADC adapter prije svega, a on nije jeftin, ako ga uopće još ima za kupiti.
Tema zaključana.
13.01.2010 | 15:29
E, sad, taj dio zaista ne znam jer te starije Apple monitore nisam nikad ni vidio.
Tema zaključana.
14.01.2010 | 02:34
Vanjuška je napisao:
Prvo ti provjeri da li je ta Cinema sa DVI ili ADC konektorom. Ako je ADC, onda trebaš DVI to ADC adapter prije svega, a on nije jeftin, ako ga uopće još ima za kupiti.

Evo poslao sam covjeku mail i on odgovorio (vlasnik monitora) da je ADC konektor u pitanju. Sto ovu kombinaciju cini ne i bas sretnom obzirom da je Minidisplay to ADC - "The missing connector".
Sve u svemu kombinacijom nekoliko konekotora bi se to dalo valjda i spojiti ... no onda mi vise i nije povoljan monitor toliko - i sve skupa vrijedno truda.

Hvala svima na pomoci
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava