Disk od 2TB FireWire
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Disk od 2TB FireWire

20.04.2010 | 18:20
Imam Mac 2.16GHz sa Intel Core2Duo i želim naći disk od 2TB FireWire zbog velikog broja kaseta koje sam snimio u zadnjih 11 godina (imam ih 62 do sada).
Dosadašnji disk mi je mali (eksterni WD od 320GB FireWire), pa ako netko zna gdje gdje veći mogu naći, neka napiše. Novaca baš nemam što je problem.

Petar
Tema zaključana.
20.04.2010 | 21:53
Novac je nazalost uvijek problem, ali ako uspijes ja bih ti preporucio WD Sudio Edition od 2 Tb. Na njemu dolaze firewire800 prikljuci, te moze raditi u RAID 0 ili RAID 1 polju. Ja ih svakodnevno "ganjam" vec 1,5 godinu i nikakvih problema. Kuciste na vrhu ima poklopac koji je predvidjen za lagano otvaranje, samim time i promjenom diskova prema potrebi. Sve preporuke za navedeni disk. Jedan WD mi je u RAID 0 polju i njega koristim prilikom video montaze, dok mi je drugi u RAID 1 te na njemu cuvam finale (backup).
Tema zaključana.
20.04.2010 | 21:54
Zaboravih napomenuti, da je prije nekoliko mjeseci izasla i verzija od 4TB.
Tema zaključana.
21.04.2010 | 09:05
Ja bi isto prerporucio LaCie. Ili sastavi kakav NAS. nesto kao www.autronic.hr/cms/Detaljno.aspx?sifraP...;sifraKategorija=132 ili slicno tome.
Racunaj da ni jedna varijanta nije bas jeftina.
Nisi raekao kakve su kassete. Ako je capture 1:1 brzina prema disku i nije presudan, jedino obrada, ako je racunalo dovoljno jako (ako je sekunda videa jednaka sekundi obrade onda je sve jedno).
Tema zaključana.
21.04.2010 | 10:44
Ja imam losa isukstva s Laciem. Dva komada od po 1TB su riknula u razmaku od par dana, nisu bili ni pola godine u upotrebi. U principu nisu otisli diskovi nego kontroleri u kucistima sto je jos vece sranje jer Lacie koristi neki svoj interni format zapisivanja pa se podaci nemogu izvuc na klasican nacin. Uglavnom koma, na kraju smo uspjeli sve spasit i izvuc podatke ali uz jako puno problema.

Sad smo uzeli Lacie network 5big i radi OK zadnjih godinu dana samo je software i administracija podataka na njemu katastrofa. Recimo jedan dan se mozemo spajat na njega preko AFP-a, nekad radi samo SMB protokol, ali bez nekih pravila. Kak mu se "sprdne". A da ne velim da je korisnicka podrska od strane Lacie prema useru zivi uzas.

Doma imam WD Studio Edition od 1TB i disk radi savrseno. Ima FW 800 i 400, USB i za sad sve 5. Upaljen je takoreci 24/7.
Tema zaključana.
21.04.2010 | 11:16
Nije mi baš jasno da imam FireWire diskove koji su u RAID 0 ili RAID 1 polju?
Da li je moguće imati FireWire diskove koji su na iMac računalu i koji su u RAIDu?

I drugo, kasete koje imam su DV kasete, snimljene na 3 kamere u zadnjih 12 godina.

Petar
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava