MacBook Pro 15" smrzavanje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacBook Pro 15" smrzavanje

22.05.2010 | 22:42
hej drustvo,

molio bih pomoc oko uzroka smrzavanja MacBook Pro 15" Model A1150

naime prilikom rada znaci samo kad micem mis kompjuter se zna zamrznuti tako da nista ne radi osim gumba za shutdown, ako je neka muzika svirala ona jednostavno nastavi da svira u smrznutom loopu.

to se dogadja random i zna biti 2,3 puta u pola sata

ja sam probao:
staviti ispravan hard disk (novi), memoriju (novu), bateriju s ispravnog maca, reinstalirao sistem vise puta, te izvrsio dijagnozu sa tech tool pro 5 , smart diagnostics, disk warrior u boot modu etc...nijedan softwer nije nista cudno nasao a iymjena hard diska, memorije i reinstaliranje nije pomoglo!

zandje sto sam primjetio je ovo:

kada komp radi na bateriji cuje se neki cudan zvuk zujanja oko tipaka 2 i 3 kao neki strujni krug koji varira, nakon sto ukljucim power adapter zvuk nestaje!

komp se mrzne bio na bateriji samo ili baterija + charger
no
sada ga koristim samo na power adapter a baterija je vani

Vec dan i po nije se smrznuo!!!

koliko meni moje laicko iskustvo govori sumnjam da mozda neki kablovi nisu dobri?

unaprijed hvala i stvrano cijenim bilo kakvu pomoc
komp mi je totalno neupotrbljiv osim na struju a ja sam mnogo mobilan

zadnje sto bi htio je nositi komp u apple store a pogotovo ne u amsterdamu jel cijene dijagnoze ovdje su jako vrtoglave

hvala

Jasmin
Tema zaključana.
22.05.2010 | 23:51
Nisi napisao po meni najvažniju informaciju, a to je kolike su temperature (CPU, HDD, GPU). Moguće je neki ventilator riknuo i jednostavno dolazi do pregrijavanja stroja?

Skini si istat, sad se plaća po novom, ali skini demo za početak: bjango.com/apps/istatmenus/

Javi temperature, pa ćemo dalje .
Tema zaključana.
23.05.2010 | 02:01
...
temp.gif
Tema zaključana.
23.05.2010 | 14:27
Hm, ovako na prvu rekao bi da je sa temp. sve ok.

Probaj opteretiti MBP s nekim zahtjevnijim flashom na nekoj web stranici, da vidimo jeli se brzina vrtnje ventilatora povećava. Ako i to radi kako treba onda s jedne strane na žalost s tim je sve u redu.

Kažem na žalost, jer i dalje ostaje enigma što smrzava stroj, a promijenio si i hdd i ram.
Tema zaključana.
23.05.2010 | 14:38
vec sam ja otvorio komp i uvjerio se da ventilatori rade ali sto mene intigrira je cinjenica da se mrzne samo u kombinaciji baterija+charger ili samo baterija dok kad je samo na chargeru ne mrzne

da ventilatori mijenjaju brzinu!

postoji li mogucnost da mozda ovaj kabel radi shortcircuit
www.thebookyard.com/product.php?manufact...amp;products_id=2042
Tema zaključana.
23.05.2010 | 23:51
Znači isključivo kombinacija s baterijom dovodi do smrzavanja.

Lako moguće kako taj kabl radi "kratki spoj". Možda bi bilo najbolje kontaktirati iServis: www.iservis.hr/iServis.html ili ako želiš probaj sam zamijeniti taj kabl, osobno bi išao na iServis.
Tema zaključana.
27.05.2010 | 02:58
evo ponovo sam se dao u restiranje resetira smc-a i to ovaj put vise puta.
sad vec radim uru jednu s kablom i baterijom i nije se smrzao

tiho se nadam da je problem rijesen
bilo bi super jer bi to onda bio super deal macbook pro koji radi a sve za 400 jura

pozdrav
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava