Time Machine na dva različita vanjska diska
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Time Machine na dva različita vanjska diska

30.08.2010 | 18:54
Može li se nekako izvesti da se TM radi na dva (fizički) odvojena vanjska diska?

Da objasnim: priključim disk, Mac napravi backup (TM). Odspojim disk, spojim drugi disk, a Mac napravi još jednom isti backup?

Pozdrav i hvala
Tema zaključana.
30.08.2010 | 19:04
Ne vidim zašto ne, ali ne kužim koja ti je poanta dupliciranja TM backupa na takav način. Ne bi li ti bilo jednostavnije napraviti klon TM backupa Carbon Copy Clonerom (ako želiš backup i svih promjena koje ti je TM zapamtio) ili klon osnovnog diska CCC-om (ako želiš samo backup zadnjeg stanja, što bi dobio da uštekaš friški vanjski disk i pokreneš TM).
Tema zaključana.
30.08.2010 | 19:09
Mudro zboriš, no znatiželja je bila jača pa sam zato i pitao. Nekako mi je logično da to ne ide (bar ne jednostavno) jer kada Mac napravi backup tj. TM taj backup je "nulto" stanje za sljedeći TM (bar ja mislim da tako radi).
Hvala
Tema zaključana.
30.08.2010 | 19:40
Da, tako je, ali je dovoljno pametan da zna prepoznati da si mu nakačio drugi disk. Dakle, kad mu spojiš drugi disk, on opet napravi nulto stanje i to onda NIJE isti backup kao prvi disk koji ti je TM backup već neko vrijeme.

Inače, na Unix razini jer način na koji radi TM backup trivijalan - on u jednakim vremenskim razmacima radi sliku primarnog diska - sadržaji foldera su uvijek kompletni, a ne inkrementalni, s tim da se nepromijenjene datoteke bilježe kao hard linkovi (ne aliasi!). Finderu je hard link isto što i pravi file. Na Unix razini se razlika vidi, ali funkcionalno je nema. Običan file je stavka u nekom direktoriju koja pokazuje na mjesto na disku gdje je pohranjen sadržaj filea. Hard link je stavka u nekom drugom direktoriju koja pokazuje na to isto mjesto. Razlika je samo u tome što kad pokušaš obrisati hard link, neće ti biti dozvoljeno osim ako istodobno ne brišeš sve hard linkove i originalni file.
Tema zaključana.
30.08.2010 | 21:50
Hvala ti na korisnim informacijama. Ovo je bila prilika i da nešto naučim.
Pozdrav
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava