iMac screen Burn-in
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac screen Burn-in

20.09.2010 | 19:08
Ima tko iskustva sa "zapečenim" ekranom na iMacu 24? Čudan prijelaz na tamnije u sredini ekrana, a i primjećujem na vrhu ghost image od backgrounda.
Tema zaključana.
20.09.2010 | 21:19
Toga nebi trebalo biti na LCD-u. Imas mislim neke programcice ili tako nesto za "mrtve" i "zapele" piksele (dead i stuck). Ti programcici ti kao mjenjaju u nekom pravilnom ritmu ili tako nesto sliku i valjda peglaju te piksele. Cuo jesam, ali nisam koristio.
www.lancelhoff.com/how-to-fix-a-stuck-pixel/
Ovako nesto, ima pun internet toga, najdi kaj ti odgovara.
Tema zaključana.
21.09.2010 | 00:09
shuba, i meni se isto događa na 24" iMacu. službeni Apple forum pun je takvih tema. nema pomoći
Tema zaključana.
21.09.2010 | 18:22
i meni nesto slično na iMac 24" ... u livon kantunu dole iman dvi mrlje ka da je od masnih prstiju i na desktopu livo i desno vidin ka nekakav zapečeni ostatak toolbarova od PS-a !!?
Tema zaključana.
22.09.2010 | 18:19
Probat ću ono "masiranje" LCD-a i počistit iza stakla kad skupim hrabrosti / nađem vremena. Do tada na pola brightness i power options da gasi ekran što češće kad se ne koristi.
Tema zaključana.
22.09.2010 | 18:32
Da nisam vidio svojim očima spaljen monitor ne bi vjerovao da se to LCD-u može dogodit. Ali bogme, mijenjao sam nedavno LCD koji je oko godinu dana prikazivao istu sliku pa su mu se bijele brojke i još neki rubovi toliko zapekli da se mogu vidit kao tamnije mrlje na ekranu. Radi se o DP (dynamic positioning) backup računalu koje na zahtijev mosta mora uvijek biti spremno da preuzme kontrolu, pa nema čuvara zaslona, niti se smije pogasiti.

To "zapečenje" se najbolje vidi na svijetlijoj podlozi, a ako se zatamni onda se skoro pa i izgubi, ali u svakom slučaju nije dobro. Ne znam o kojoj se matrici radi, ali definitivno treba koristit čuvare zaslona i za LCD monitore

Apple rulez
Tema zaključana.
22.09.2010 | 18:55
Zasto se monitor ne smije ugasiti Sank?
Pa funkcija racunala ne ovisi o ipaljenom monitoru. Mozda cuvar zaslona ne smije raditi, ali ne vidim zakaj ga ne ugasiti "na gumb".
Tema zaključana.
22.09.2010 | 19:38
zabac je napisao:
Zasto se monitor ne smije ugasiti Sank?
Pa funkcija racunala ne ovisi o ipaljenom monitoru. Mozda cuvar zaslona ne smije raditi, ali ne vidim zakaj ga ne ugasiti "na gumb".

Zabac, pitanje ti je na mjestu, zašto ne pogasit monitor, pogotovu kad se radi o pričuvnom sistemu, a računalo može radit i bez monitora u kojeg ionako uglavnom nitko ne gleda. Stvar je u tome da oni s mosta žele da to stalno bude ukopčano, a zašto, to bi oni trebali objasnit jer ja to ne mogu
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava