Više RAM-a ili ne???
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Više RAM-a ili ne???

27.10.2010 | 14:31
Imam MacBook prve generacije s unibody kućištem, onaj jači model, dakle 2,4Ghz i 2GB RAMa, to je sad postao MacBook Pro osnovni model.

Moje je pitanje isplati li mu se stavljati 4GB RAMa ako koristim aplikacije kao što su Aperture, iMovie i ove ostale svakodnevne banalije poput maila, safarija i sl... Aperture mi je dosta spor na njemu i to me nervira, a Activity monitor mi prikazuje da ima još dosta slobodnog prostora (tipa 330MB, kad ga koristim uz Mail, Word, Safari i iTunes)...

Koja su vaša mišljenja, hoće li mi realno gledajući Mac biti poletniji i brži u npr. Apertureu ako nadogradim na 4GB RAMa??

Unaprije hvala!!
Tema zaključana.
27.10.2010 | 15:14
Apsolutno, trpaj koliko ide! Rekao bi da je sad nekakav minimum za ugodan rad 4gb, naravno ako stroj ne korsits samo tako da imas otvoren jedan prozor Safarija
Tema zaključana.
27.10.2010 | 15:22
Da, to sam i ja mislio, ali onda opet gledam taj activity monitor i stvarno je često jako zelena pita i sa 2 GB, ako kužiš kaj oću reći.
Doduše, rad na Apertureu je krajnje spor i zamoran već tako da mislim da ću ga dić na 4.

I, zadnje pitanje, hoće li to u ikojem smislu zamoriti procesor ili bilo koju drugu komponentu; mislim može li ovaj moj MacBook bez ikakvih probema podnijeti toliko RAMa? Jer već je star skoro dvije godine, ali i dalje me služi kao nov. Jedino mu se brinem za hard, oni najbrže krepaju, ali to je druga priča...
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava