Blu-Ray recorder
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Blu-Ray recorder

16.12.2010 | 08:25
Baš danas sam u Bugu pročitao za novi Pioneer BDR-206MBK Blu-Ray recorder.
Htio bih ga za godinu dana kupiti, pa me zanima koji programi se koriste kod Blu-Raya za prebacivanje videa i to u rezoluciji od 720x576, 1440x1080 i 1920x1080?
Imam snimljeno oko 70 kaseta sa videom od zadnjih 12 godina.
Tema zaključana.
16.12.2010 | 09:59
Tvoje pitanje me je ponukalo da malo bolje progooglam. Ja sam do sada radio moje video uratke na PC-ju i zadnje vrijeme sam koristio Pinnacle Studio 12 Plus za izradu DVD-a, a Pinnacle Studio 14 Ultimate Collection za izradu BlueRay (imam LG eksternu pržilicu, a od pred malo i internu)

Proces je jednostavan, importiram video sa HD kamere u Pinnacle, složim prvo video, zatim izradim DVD ili BlueRay menije i odmah zapržim.

Gledajući sada malo MAC-a, Final Cut Express čini se nema ovaj zadnji korak izrade barem DVD menija, ima mogućnost snimanja na traku što mi se totalno čini glupo i bespotrebno. Tko još uopće snima na trake? i izvoza videa za npr. web.

Ima neko na ovom forumu da mi napiše što mi sve treba da bih sa digitalne HD kamere dobio DVD ili BlueRay na MAC-u?
Tema zaključana.
16.12.2010 | 10:44
Što se tiče HD digitalne kamere i DVDa, tu je FCE i iDVD, odnosno Toast.
Za HD kameru i Blue-Ray nemam pojma, možda ima netko na Jabučnjaku tko zna...
Tema zaključana.
  • Dijete
  • Posjetitelj
16.12.2010 | 10:52
koliko znam Toast snima i BR, al ne koristim ga vec godinama jer je postao sve i svašta, a ja volim programe za prženje da isključivo - prže..

podosta televizija ili festivala preferira materijal na trakama tako da je ta opcija još uvijek IN, a koliko će to potrajati, ne znam..
Tema zaključana.
16.12.2010 | 15:23
Jednostavno:
1.Importiraj HD materijal s kamere u iMovie i napravi projekt.
2.Exsportiraj u QuickTime npr. H.264, 1400x1080
3.Toast 10 može izraditi Blu-rayVideo
4.Isprži na Toast 10 BDMV Folder na običnom DVD ili BD mediju
5.DVD možeš gledati samo ba Blu-ray reproduktorima.
Tema zaključana.
21.12.2010 | 12:52
Sank je napisao:
...
Gledajući sada malo MAC-a, Final Cut Express čini se nema ovaj zadnji korak izrade barem DVD menija, ima mogućnost snimanja na traku što mi se totalno čini glupo i bespotrebno. Tko još uopće snima na trake? i izvoza videa za npr. web.
...

snimanje na traku je zgodno radi arhiviranja montiranog materijala u full kvaliteti, znaci bez nekih kompresija s gubitkom.
Autorima audio/video/foto uradaka su takve funkcije vrlo bitne...
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava