iMac i ikonice na desktopu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac i ikonice na desktopu

17.12.2010 | 10:22
Postoji li način da ikonice na desktopu, odnosno pojedine foldere u kojima čuvam razne stvari, nekako ”zamrznem” (fiksiram) na određenom mjestu, kako se greškom kada nešto slažem pomoću opcije View > Arrange by > Name sve ne izmiješa i složi desno? Kada se to desi, uvijek te foldere ručno ponovo moram poslagati na određenom mjestu.
Tema zaključana.
17.12.2010 | 11:45
U Finderu odi u View > Show view options i onda Arrange by: None
Screen_shot_2010_12_17_at_10.png
Tema zaključana.
17.12.2010 | 11:58
Pa koliko vidim to i jeste tako postavljeno
None.jpg
Tema zaključana.
17.12.2010 | 13:17
Onda ne bih znao. Kod mene, kad postavim ”None” ako ih razmještam po destopu one tamo i ostanu...
Tema zaključana.
19.12.2010 | 13:56
Ima li ko odgovor i savjet?

Ikonice se pobrkaju svaki put nakon isključenje ili restarta iMaca. Sve se sortira bez ikakvog reda nadesno u nekoliko stupaca. Vjerovatno se to može nekako fiksirati, tako da poslije ikonice HD budu smisleno poslagane ostale ikonice sa različitim fontovima. I da se poslije svakog isključenja i uključenja računala ne pobrkaju.
Tema zaključana.
19.12.2010 | 16:22
laki, pisali smo o tome već, pretraži forum. To je problem koji se ponekad javlja nekima na Snowu. Ja sam bio uspio nešto naklikati da mi to prestane i tada sam to bio napisao. Sada se više ne sjećam.
Tema zaključana.
19.12.2010 | 17:45
A kako i gdje da to napipam što ste pisali? Sjetio sam se da ispred naziva foldera napišem redne brojeve: 1, 2, 3... itd, pa mi se oni poslože po rednim brojevima, a na kraju ono što nije označeno
Tema zaključana.
19.12.2010 | 22:58
Evo pogledaj ovdje, to je smayoo napisao za ikone:

Mac OS x -> Par problema u 10.6.2
Tema zaključana.
20.12.2010 | 00:35
Laki je napisao:
Postoji li način da ikonice na desktopu, odnosno pojedine foldere u kojima čuvam razne stvari, nekako ”zamrznem” (fiksiram) na određenom mjestu, kako se greškom kada nešto slažem pomoću opcije View > Arrange by > Name sve ne izmiješa i složi desno? Kada se to desi, uvijek te foldere ručno ponovo moram poslagati na određenom mjestu.

Isprobaj ovo http://www.parker9.com/desktopIconManager2.0.html#d pa javi jesi li riješio problem
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava