MacBook Pro PROBLEM POMOZITE
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacBook Pro PROBLEM POMOZITE

• mIkC
  • Posjetitelj
11.01.2011 | 21:22
E ovako imam MacBook Pro A1927 (Early 2009) kupio sam ga sa Windows XP (na njemu naravno ima i Mac OS X) i sa problemom kao na videu: (s tim sto je na video otisao inverter a mislim da ovaj nema taj inverter)

Znaci boje su se pomutile pa me interesuje da li neko zna u cemu je problem (Ovi modeli imaju GeForce 9600M GT graficku citao sam da se modeli sa ovom grafickom cesto kvare u grafickom smislu). Da mozda nije do graficke ili je instalacija XP-a nesto poremetila. Kada se pokrence Win XP na tren je slika normalna a onda se kasnije ponovo pomuti. Imam Apple Service Diagnose CD i kada ga bootujem pokazuje da je sve ok. Nisam ga prikljucivao na eksterni monitor je nemam odg. kabal. Molim vas pomozite. Interesuje me sta vi mislite da mu je.

Hvala.
Tema zaključana.
11.01.2011 | 21:33
Ja bi rekao da je graficka, i to izlazni sklop, ono sto je nekad bio DAC (?). Moguce da ce iste simptome imati i na vanjskom monitoru.
Tema zaključana.
  • mIkC
  • Posjetitelj
11.01.2011 | 21:41
A ukoliko bi prikazivao normalnu sliku na eksternom monitoru do cega bi onda to moglo biti??
Tema zaključana.
11.01.2011 | 21:58
Pa do ugrađenog displaya. Ali nije vjerojatno. Nisam iz teksta shvatio - problem je, pretpostavljam, prisutan i u Windowsima, i u Mac OS?
Tema zaključana.
  • mIkC
  • Posjetitelj
11.01.2011 | 22:24
Da, ali kad pokrecem Win na tren slika je normalna i onda se opet boje pomute.Sta podrazumijevas pod ugradjenim displayom?
Tema zaključana.
12.01.2011 | 01:07
Elektronika u samom LCD-u.
Tema zaključana.
  • mIkC
  • Posjetitelj
12.01.2011 | 13:07
Da li bi moglo biti do displeja ako je pri startovanju XP slika bude normalna pa se onda pomuti.
Tema zaključana.
12.01.2011 | 13:42
Ne znam, moguće, zbog razlike u driverima.
Tema zaključana.
12.01.2011 | 18:51
Meni to liči kao da mu je namješten neki profil boja za monitor koji to radi.
probao bi sljedeće:
ako imam nekih drugih profila za boju onada uzmi Default, ako nema kalibritraj boje.
Pogledaj dali ti se pokreću neki programi kad ga pališ, ako da, isključi sve i probaj onda.
Ako i to ne pomogne onda instaliraj OS X ponovo i moralo bi biti u redu.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava