Adapter i macbook
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Adapter i macbook

28.03.2011 | 20:16
Jedan prijatelj ima slijedeći problem sa adapterom (za napajanje) za MacBook:

- Nakon otprilike dvije godine, primjetio je da adapter više ne puni. Adapter i MacBook poslani su u Mac servis (Apcom) i diagnosticirano je da adapter neispravan. Kupljen novi adapter.
- Nakon par dana opet ne puni, poslano u Mac servis, resetirano nešto na matičnoj vezano za napajanje.
- Nakon par dana opet ne puni, odlazi u Trst u Bip (Apple authorized reseler) i tamo mu kažu da je adapter neispravan.

Zanima nas da li je možda netko ovdije imao sličan problem ili može predložiti riješenje.

Obojici je nevjerojatno da mogu otić dva adaptera u tjedan dana.

Unaprijed hvala na eventualnoj pomoći.
Tema zaključana.
28.03.2011 | 20:49
U Japanu otišla nuklearka i za kraće vrijeme. Sve je moguće.
Tema zaključana.
28.03.2011 | 20:53
Adapteri jesu slaba točka, možda samo nije imoa sreće. Je li moguće da mu je kućna mreža nestabilna? Meni je adapter crkao jednom.
Tema zaključana.
28.03.2011 | 21:04
U biti nema veze, osim ako napon jako šeće, ali ni to ne bi trebao biti problem jer bi i nekaj drugo krepalo, a ne punjač. Pošto pinjači već dugo nemaju klasični trafo, tako da su više-manje imuni na oscilacije napajanja. Ovi od Apple-a su mislim od 100-240V. Prije bi rekao da je neka loša serija.
Tema zaključana.
28.03.2011 | 22:26
A ja bi rekao da je nešto neispravno u macbooku što izazove crkavanje adaptera.
Tema zaključana.
28.03.2011 | 22:48
zabac kaže:
... Prije bi rekao da je neka loša serija.

Original punjač je trajao oko dvije godine, drugi novi jedno punjenje.

Meni nekako ima logike ovo šta smayoo kaže.

Hvala za sada, javit ću kako se razvija situacija.
Tema zaključana.
14.06.2011 | 09:42
Smayoo je (opet) u pravu

Laptop je korisnik odnio u Trst i riješili su sa nekakvim resetiranjem ili reinstaliranjem sistema (korisnik nije znao objasnit točno).

Sada imaju dva adaptera, a ja (ili možda Mac servis) sam ispao lopov i neznalica.

Jedva čekam da uđemo u EU da ne moram kupovati od Apcoma.
Tema zaključana.
14.06.2011 | 23:56
Moj MacBook je u zadnje vrijeme malo čudan. Par puta mu je ekran treperio po desetak sekundi i svaki put stane kad ga mrdnem malo. Netko mi je rekao da bi to moglo imati veze s punjačem pa sam neki dan samo potegnuo MagSafe van iz MacBooka i treperenje je stalo.

Vjerojano ću za koji dan kupiti novi adapter pa se javim ovdje s rezultatima.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava