Battery is not charging MacBook
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Battery is not charging MacBook

02.07.2011 | 13:03
Pozdrav, MacBook 5.1 je pitanju. Ima novu bateriju kupljenu nedavno, zasad ima 1 charge cycle. Problem je slijedeći, kad se spoji na punjač, laptop radi, postotak baterije stoji, a kad kliknem na ikonicu od baterije piše "Battery is not charging", Power source: Power adapter.

Dakle baterija se ne puni. Probao sam resetirati SMC po ovim uputama support.apple.com/kb/HT3964 ali ne pomaže, svi softverski updejti su instalirani, 10.6.8 je verzija OS-a, čak sam pokušao updejtati firmware, ali sve je već na najnovijoj verziji.

Laptop je na punjaču od jučer, kad sam ga stavio baterija je bila na 60%, valjda je u međuvremenu povremeno proradilo punjenje, uglavnom jutros je bila na 90%, trenutno je na 93%, ali još uvijek piše da se baterija ne puni, a na MagSafe konektoru ne svijetli dioda.

Ima tko ideju kako ovo rješiti, može li se baterija oštetiti ako se malo puni, malo ne? Je li moguće da je prva baterija mjenjana upravo radi te greške? Je li moguće da je greška u punjaču, i on je (navodno) nov kao i baterija pa mi nije jasno...?

Svaka pomoć je dobrodošla.

Pozdrav!
Tema zaključana.
02.07.2011 | 15:33
Sad sam malo drkao kabel od punjača i proradilo je punjenje, iako ne svijetli LED-ica. Zar ne bi trebalo svjetliti narančasto dok se puni? Meni je samo zasvjetlilo na trenutak narančasto i onda se ugasilo.

Pretpostavljam onda da je problem u punjaču, testirati ću kasnije s drugim.
Tema zaključana.
02.07.2011 | 15:49
Može biti i kontakti od baterije, između ostalog, pa bi bilo dobro da to sve provjeriš. Zna olabaviti pa treba popraviti, nanovo napet kontakte. Sretno !
Tema zaključana.
09.07.2011 | 19:47
Nedavno sam imao isti problem. Problem je bio u punjaču. Nakon što ga neko vrijeme nisam koristio, sada opet radi normalno, ali led-ica se ne gasi odmah kad ga odpojim pa očito nešto nije OK.
Tema zaključana.
10.07.2011 | 03:47
Treba samo zamjeniti BC108 tranzistor i bit će sve ok

Ah ta dobra stara vremena kad si još mogao i sam nešto popraviti. Danas sa svom tom silnom SMD multilayer suer duper tehnologijom ne preostaje niš drugo nego bacit u smeche i kupit novi
Tema zaključana.
10.07.2011 | 10:51
To, samo po sebi, ne bi bilo problem. Problem je što je elektronička tehnologija trebala do danas pojeftiniti najmanje 300 puta (jer su toliko opali troškovi), a pojeftinila je recimo 30x. Tako da cijela industrija ostvaruje 10x veće bruto profite nego prije 30-ak godina. A zbrinjavanje sve većih količina opasnog otpada (pokvarenih elektroničkih uređaja) plaća netko drugi.
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava