Kupnja MacBook Air 3,2 13,3"
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupnja MacBook Air 3,2 13,3"

19.07.2011 | 12:45
Pozdrav svima
Planiram si kupiti laptop za potrebe fakulteta informatike. Sviđaju mi se MacBook laptopi. Prvo sam mislio kupiti MacBook PRO ali posto ga nemogu naci polovnog u slavoniji a našao sam jedan dobar MacBook Air u slavoniji. Cijena mi je ok stanje mu je super. Ali me zanima dali ce moći obavljati stvari koje mi trebaju za fakulteta. Programiranja u MS Visual C++ i C#. Rad sa bazama podataka i rad u PS.
Tema zaključana.
19.07.2011 | 12:58
Na Mac OS-u ne možeš koristiti Microsoft razvojne alate. Oni su za Windows platformu. Iako, vjerujem da tebi za faks nije bitno da je to baš MS. Ali mislim da bi mogao imati problema s "++" i "#". Na Macu uz njega dolazi (na instalacijskom DVD-u) tzv. XCode paket za razvoj u sklopu kojeg se koristi Objective C, a to nije baš sasvim isto. Osim toga, u Terminalu (dakle "nevizualno") imaš gcc - GNU C i C++ compiler i taj ti je sigurno OK za faks, što se tiče C++ dijela. Što se C# tiče, ne znam, to nisam nikad koristio.

"Rad sa bazama podataka" je preopćenito. Na Macu ima raznog softvera za rad s bazama podataka, ali opet, npr. nema Microsoft Accessa.

Što je "PS"? Photoshop ili Postscript? Pretpostavljam Photoshop. To će ti znati reći netko tko ga koristi.
Tema zaključana.
19.07.2011 | 13:36
Hvala na odgovorima. Znaci morat cu imati dual bot. Dali cu uopće moci raditi normalno ako napravim dual bot jer je na ovome Air-u 128GB SSD
Tema zaključana.
19.07.2011 | 18:54
Nećeš moći raditi normalno. Ali ja mislim da ti dual boot ne treba za to malo MS Visual alata. Dovoljan ti je besplatni VirtualBox i windoze u virtuali s "gumenim" virtualnim diskom (definiraš maksimalnu veličinu virtualnog harda, ali stvarno zauzeće stvarnog harda je samo onoliko koliko je napunjeno).

Ali, ponavljam, za C++ vježbe (barem one početne) ti je gcc iz Terminala u MacOS-u sigurno dosta.
Tema zaključana.
19.07.2011 | 22:00
Budme jos vido sto cu. Ali puno ti hvala na odgovorima
Tema zaključana.
20.07.2011 | 15:44
Ako si mislio na Photoshop, ne vidim zasto ne bi mogao raditi na Airu kad npr. CS3 funkcionira i na G3-icama.
Brzina i ugodnost rada, naravno, ovisi o kolicini i velicini slika koje ces obradjivati. Za neke kucne potrebe bi te, pretpostavljam, trebalo zadovoljavati...
Tema zaključana.
22.07.2011 | 23:27
Malo iskoristavam temu... da ne otvaram novu. Malo snimam situaciju i nije mi jasno zasto je cijena "starog" Aira skocila za cca 1.000 kn? Ako se ne varam do sada je cijena starih modela padala neposredno uoci dolaska novih. Da li postoje neke naznake kad ce novi Air biti dostupan u HR? Cijene?
Tnx
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava