Dodatni monitor problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dodatni monitor problem

23.08.2011 | 21:49
dakle, spojio sam na iMaca dodatni monitor i sve je radilo ok donedavno - dodatni monitor se počeo "gubiti". kad bih ga upalio nije davao sliku, pa sam prvo morao otvarati display settings i po par puta klikati na "gather windows" ili "detect displays", ali sada više ni to ne pomaže, monitor stoji crn i neće "primiti" desktop od Maca...
monitor je Xerox LCD, spojen je preko Mini display port > DVI adaptera.
u čemu bi mogao biti problem? jel možda adapter crkava?
Tema zaključana.
23.08.2011 | 23:00
Probaj spojiti monitor na nešto drugo, ne koristeći taj adapter. Npr. neka ti dođe u goste netko s PC laptopom i DVI kabelom. Ako to bude radilo OK, dakle monitor je OK.

Iduće je da pokušaš s drugim adapterom. Ako bi problemi i dalje bili prisutni, kvar je, nažalost, u samom iMacu.
Tema zaključana.
24.08.2011 | 13:07
ok, probat ću ga testirati. ako su monitor i adapter ok, šta bi onda značilo da je problem u Macu? šta je to onda softverski ili hardverski problem?
Tema zaključana.
24.08.2011 | 14:10
vjerojatno hardverski
Tema zaključana.
31.12.2011 | 12:34
izgleda da je problem u Macu, nažalost. testirao sam i monitor i adapter na drugim uređajima i normalno rade.
kako bih mogao sada utvrditi gdje je točno kvar na Macu da vidim šta bi trebalo popraviti? radi se o iMacu 9,1 (24'' 2.66 C2D).
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
31.12.2011 | 12:53
Ne vidim vjerojatni scenario u kojem interni video radi OK, a eksterni ne, tj. ostaje jedino da je sam konektor problem, da je negdje kontakt u prekidu. Prije panike bih probao sve s nekim drugim adapterom.
Tema zaključana.
31.12.2011 | 13:02
kad kažeš konektor, misliš na utor od display porta ili...?

nemam nijedan drugi adapter za display port, a i nemam ga na šta drugo ni spojiti od uređaja. tv mi je u drugoj sobi, predaleko je da bih ga probao spojiti s npr. display port-hdmi adapterom. nemam ni iPad ili nešto drugo eksterno da bih mogao provjeriti video...
Tema zaključana.
31.12.2011 | 13:33
Pa provizorno preseli iMac do TV-a samo da probaš.
Tema zaključana.
31.12.2011 | 13:50
pa nije mi to baš neka opcija trenutno pošto sam u velikom poslu. možda sljedeće godine...
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava