Mac mini (2011, Lion) problem sa spajanjem na TV
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac mini (2011, Lion) problem sa spajanjem na TV

09.09.2011 | 17:24
Lijep pozdrav!

Evo danas spojio mac mini na tv i nakon prvotnog boota, napiše mi no signal...

Spajam ga preko HDMI kabela i tv u pitanju je Phillips Aurea.

Koliko vidim po netu, jako puno ljudi ima problema s lionom, ali nema baš previše rješenja. Da li mi vi možete kako pomoći?
Tema zaključana.
09.09.2011 | 17:37
Da nije u televizoru problem? Probaj preko Thunderbolt-a spojiti ako imaš adapter. Možda je zbog zaštite HDMI ulaza? Probaj uzeti kakav PC prijenosnik i da li onda radi. Imam osjećaj kako je u televizru problem, a ne u Mini-u.
Tema zaključana.
09.09.2011 | 18:06
Problem je u Lion osu.

Izgleda da još ne podržava sve tve, između ostaloga niti phillips tve...
Tema zaključana.
09.09.2011 | 20:56
Ne mogu tvrditi 100% sigurno, ali mislim da nema tu podržavanja ovog ili onog TV-a. HDMI je standardizirani digitalni audio-video signal. Ne treba nikakav "driver" za pojedine televizore.
Tema zaključana.
09.09.2011 | 21:39
Znači, prije je radilo kad je bio SL? Mislim kako se baza "drivera" samo povećava, a ne smanjuje.
Tema zaključana.
  • dpasaric
  • Posjetitelj
09.09.2011 | 22:11
Imam Lion i spojen Philipsov ne-tako-nov TV putem HDMI i sve radi savršeno. Također, Smayoo dobro kaže, nema tu "drivera" za neki TV.

E da, zaboravio sam da imam i Mini 2010 spojen putem HDMI na Grunding TV u firmi, isto radi bez ikakvih problema. Problem je drugdje, nema to veze s Lionom.
Tema zaključana.
09.09.2011 | 22:26
Nije problem u driverima, već ja dobim sliku na tvu, ali poslije splash screena nestane jednostavno. I to prijavljuje jako jako puno korisnika. Probat ću update napraviti liona, pa ću vidjeti...
Tema zaključana.
09.09.2011 | 22:42
To je nesto sa zastitom u pitanju. Recimo, ako spojim MaxTV na monitor onda se slika pojavi na sekundu i nestane. Kad je na televizor spojena, sve OK.
Tema zaključana.
09.09.2011 | 22:48
Hmmm, sada (nakon update Lion OSX) je prepoznao tv 1080p signal i malo dulje je onaj boot screen macov, ali opet nakon što boot završi, pojavi se no signal...
Tema zaključana.
09.09.2011 | 23:20
Ljudovi, riješio problem

Našao na internetu na community forumu od applea rješenje.

Uglavnom, sve što treba je upisati sljedeću sintaksu:

cd /System/Library/Displays/Overrides/DisplayVendorID-410c/

sudo mv DisplayProductID-0 DisplayProductID-0.old

Poslije toga jedan reboot i to je to

Izgleda da ljudi imaju s phillipsom velikih problema i zvali su apple support. Kroz tjedan dana bi trebao izaći novi update koji bi trebao riješiti i ovaj problem, ali eto, proradilo je i ovo. Sad napokon idem spavati jer sam cijelo popodne slagao to, a sutra ću se onda dalje igrati...
Tema zaključana.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Prijava